Naredne sedmice radionice za roditelje i djecu različitih uzrasta

Razvojni centar udruženja Roditelji u Podgorici za narednu sedmicu pripremio je tri radionice za djecu različitih uzrasta. Najmlađi drugari će zajedno sa roditeljima učestvovati u muzičkoj radionici, a malo stariji će razvijati kreativnost i unaprijediti svoje vještine. Školarci će bojama izraziti svoje emocije.

Besplatne radionice se održavaju u prostoru Igračkoteke i Razvojnog centra, u ulici Bracana Bracanovića 74/a u Podgorici. Zbog ograničenog broja mjesta, obavezno je prijavljivanje na e-mail [email protected], broj telefona 020 22 10 00 ili u inbox Facebook stranice Igračkoteka i Razvojni centar.

U ponedjeljak, 7. oktobra, od 18 sati uslijediće muzička radionica za djecu jaslenog uzrasta, od 1 do 3 godine i njihove roditelje, pod nazivom Rastimo uz muziku, a realizujemo je u saradnji sa muzičkom školicom TonTon.

Cilj radionice je podsticanje razvoja muzičkih sposobnosti djece najmlađeg uzrasta, ali i niza drugih sposobnosti koje razvijamo kroz muziku. Na taj način podstičemo verbalnu komunikaciju, kognitivne i motoričke sposobnosti, društvene i emocijalne vještine i kreativnost. Kroz druženje i igru bebe prave prve muzičke korake, ali i prve glasove od “a” do note “la”. Osim toga, roditelji stiču iskustvo o značaju pravilnog muzičkog razvoja svog djeteta. Radionicu će voditi muzički pedagog Jana Adzić, a broj mjesta je ograničen na 5

U utorak, 8.oktobra u 19 sati biće održana slikarska radionica pod nazivom Nauka sreće, u saradnji sa Mi.galery, a vodiće je slikarka Ivana Milić.

Djeca će kroz svoje jedinstveno umjetničko djelo bojama izraziti svoje emocije. Cilj radionice je da se kod djece podstakne umjetničko izražavanje, mašta I intuitivna sloboda. Svako dijete ima potencijal I kreativnost koju je važno ispoljiti, I to uz druženje I zabavu sa vršnjacima. Na taj način radimo I na samopouzdanju I sticanju novih vještina. Radionica je namijenjena djeci uzrasta od 7 do 10 godina, a broj mjesta je ograničen na 15.

U srijedu, 9. oktobra u 19 sati počinje kreativno-edukativna radionica pod nazivom Preciznost i znanje, za veselo igranje, a namijenjena je djeci uzrasta od 4 do 7 godina.

Igra predstavlja najvažniji metod učenja jer je to način da se mališani razvijaju, istražuju, otkrivaju i stiču nova znanja i iskustva. U skladu sa tim, na ovoj radionici prijavljena djeca će osim zabave, imati priliku da igrom usvajaju motoričke, kreativne vještine i preciznost. Strpljenje i čekanje reda su takođe bitne osobine koje će razvijati tokom ove radionice, i to uz druženje sa vršnjacima, pri čemu će njegovati i timski duh. Radionicu vode socijalne radnice Tanja Ćirović i Katarina Čarapić, a broj mjesta je ograničen na 15.

Radionice realizujemo u saradnji sa Ministarstvom prosvjete, u sklopu projekta Razvojna – edukativna učionica.

SOS linija baner

SOS linija baner

Leave a Reply