U petak u Delti predavanja, prezentacije i pokloni za sve koji čekaju bebu

Udruženje Roditelji i socijalno preduzeće Kreativa Lab će u petak, 4. oktobra, u atrijumu podgoričkog šoping mola Delta City, organizovati šesto izdanje Info dana o trudnoći, dojenju i pripremama za novog člana porodice, Stiže nam beba.

Trudnice, roditelji i svi zainteresovani posjetioci će i ovog puta imati priliku da prisustvuju predavanjima, prezentacijama i panel diskusijama na temu trudnoće, dojenja i priprema za rođenje bebe organizovanim u saradnji sa Domom zdravlja Podgorica i Kliničkim centrom Crne Gore. Osvojiće i brojne poklone i upoznati se sa proizvodima koji su im neophodni na početku roditeljstva i dok se pripremaju za tu ulogu.

Zahvaljujući renomiranim stručnjacima iz oblasti zdravlja koji su se odazvali na naš poziv, posjetioci Info dana imaće priliku da čuju korisne savjete, razmijene iskustva i nešto novo nauče, a sve u cilju što bolje pripreme za dolazak novog člana porodice. Neke od tema kojima ćemo se zajedno baviti tokom Info dana su: trudnoća kroz trimestre, zašto je važno ići u školu za trudnice i kada početi, porođaj i procedure u porodilištu, prvi dani sa bebom, kako njegovati bebu po izlasku iz porodilišta i tokom prve godine, njega bebine kože, rast i razvoj bebe u prvoj godini – sistematski pregledi i vakcinacija, zašto je dojenje važno i kako uspješno dojiti, motorni razvoj u prvoj godini djetetovog života, prava i obaveze kada beba stigne, prijava i procedure. Učesnici Info dana su i ovog puta pripremili lijepe poklone za sve koji budu prisustvovali predavanjima i prezentacijama pa je to razlog više da se ovaj petak provede sa nama“, kazali su iz udruženja Roditelji.

Među stručnim licima koji će prisustvovati Info danu su ginekolozi, pedijatri, neonatolozi, fizijatri, anesteziolozi, patronažne, pedijatrijske i medicinske sestre. Na događaj stižu i gošće, dame iz javnog života, koje će sa posjetiocima podijeliti svoja iskustva o dojenju i prvim danima sa bebom kao i predstavnici Doma zdravlja Podgorica koji će tokom dana biti na raspolaganju trudnicama koje žele da provjere nivo šećera u krvi i krvni pritisak.

Fotografkinja Aida Dizdarević organizovaće radionicu o bezbjednom fotografisanju beba, a buduće mame moći će i da porazgovaraju sa savjetnicama za dojenje udruženja Roditelji koje će im biti na raspolaganju na svom info pultu.

Tokom Info dana Stiže nam beba biće zanimljivo i mališanima koji će uskoro dobiti sestru ili brata jer će Razvojni centar udruženja Roditelji u izdvojenom kutku za njih organizovati kreativno-edukativne radionice i zabavne aktivnosti, kako bi njihovi roditelji mogli nesmetano da slušaju predavanja i prezentacije.

Partner Udruženja i socijalnog preduzeća Kreativa Lab u realizaciji Info dana je šoping mol Delta City, a učesnici su: Pedijatrijske ordinacije KidsMedical i Medikid, Tosama, Baby Atlas, Amicus Farm, Aida Dizdarević, Ortus – Holle, Glosarij, Sebamed, Nutrino, KidsLand, Party Time, Leader Kids, Brita, Comsetics i Cik Cak Šnajderaj.

Program Info dana, koji se organizuje povodom Nacionalne sedmice promocije dojenja, trajaće od 10 do 21 sat. Ulaz je slobodan.

Procedure i Izazovi Samohranog…

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply