Ove sedmice učimo o emocijama i drugarstvu

U Igračkoteci i Razvojnom centru u Nikšiću ove sedmice stariji školarci će kroz igru i glumu vježbati iskazivanje osjećanja. Malo mlađi drugari će, učestvujući u posebno osmišljenim aktivnostima, njegovati drugarstvo među vršnjacima.

Besplatne radionice se održavaju u prostoru Igračkoteke i Razvojnog centra Nikšić, u Osnovnoj školi “Luka Simonović“, u ulici Nikole Tesle bb (ulaz sa dvorišne strane). Zbog ograničenog broja mjesta, obavezno je prijavljivanje na e-mail [email protected], broj telefona 063 493 493 ili u inbox Facebook stranice Igračkoteka i Razvojni centar Nikšić.

U četvrtak, 3. oktobra u 18 sati počinje nova kreativna edukativna radionica pod nazivom U carstvu drugarstva, a namijenjena je djeci uzrasta od 5 do 9 godina.

Socio-emocionalni razvoj je sastavni dio cjelokupnog razvoja djetetove ličnosti i zbog toga je veoma bitno da djeca imaju razvijene socijalne vještine, jer im ona pomažu u snalaženju u svakodnevnim situacijama. Iz tog razloga, ove nedjelje smo pripremili radionicu na kojoj će mališani kroz kreativne aktivnosti, ali i kroz tematski osmišljene igre naučiti da razumiju koliko njihovi postupci i riječi utiču na odnos sa drugarima i koliko je bitno da se njeguje drugarstvo sa vršnjacima i razvija timski duh. Radionicu će voditi pedagoškinja Dragana Đurović, a broj mjesta ograničen je na 15.

U petak, 4. oktobra u 18 sati biće održana radionica pod nazivom Psihodrama- ispoljavanje emocija kroz glumu.

Budući da je veoma važno djecu od najranijeg uzrasta učiti da prepoznaju emocije i razgovaraju o njima, na ovoj radionici će djeca imati priliku da zamisle sebe u nekim situacijama koje njima izazivaju različita osjećanja (sreću, tugu ili ljutnju) a potom će glumom prikazati kako to svoje osjećanje saopštavaju roditeljima, drugarima ili zamišljenim osobama, prepoznajući na taj način određenu emociju uz definisanje iste. Radionica je namijenjena djeci uzrasta od 10 do 14 godina, a vodiće je studentkinje psihologije Bojana Vušanović i Sofija Kastratović. Broj mjesta je ograničen na 10.

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply