Biznismen donirao obroke svim đacima iz Bistrice

Osnovna škola u Bistrici (Foto: Privatna arhiva)

Poznati crnogorski biznismen i humanista Hajriz Hačko Brčvak, rodom iz Bistrice kod Bijelog Polja, odlučio je da osnovcima škole “Vuk Karadžić” u tom mjesnom centru, donira 128 obroka do kraja polugodišta.

Učenici će obrok u narednih 70 dana dobijati preko preduzeća Put gros, a vrijednost donacije je 3.200 eura.

Direktor škole Mevludin Gredić kazao je da su nastavnici, roditelji i učenici zahvalni na ovoj za njih velikoj donaciji humaniste, kojem nije prvi put da pomaže toj školi.

“Ovo je treća donacija našeg zemljaka. Do sada su u dva navrata po 30 učenica i tri nastavnika besplatno ljetovali u njegovom hotelu u Baru, uključujući i troškove prevoza”, kazao je Gredić.

Bjelopoljac koji živi u Baru, vlasnik restorana Stara čaršija, nedavno je donirao 11.000, od potrebnih 12.000 eura kako bi jednoipogodišnji dječak Bogdan Vukosavljević otputovao u Tursku na liječenje.

Njegova humanost i dobročinstva ne poznaju granice. Tako je nakon pročitanog teksta u novinama kako djecu na Madagaskaru koja do škole idu kroz pustinju svakodnevno ginu od aligatora koji ih napadaju, Hačko Brčvak poslao novac da se napravi most.

Izvor: Vijesti

Leave a Reply