Naredne sedmice 9. Otvoreni dani nauke, programi u 10 opština

Sponzorisana objava

Deveti dani nauke pod nazivom Tehnologija i razvoj društva, biće održani od 1. do 5. oktobra i to programima u 10 crnogorskih opština – Baru, Cetinju, Danilovgradu, Kotoru, Nikšiću, Podgorici, Pljevljima, Plužinama, Šavniku i Žabljaku.

Kako su ocijenili iz Ministarstva nauke, ovaj specijalni događaj će u najboljem svjetlu predstaviti nauku i njen značaj u današnjem svijetu kako najmlađima tako i najširoj javnosti.

Život se mijenja, razvija, napreduje, a sa njim i nauka i tehnologija koje nam pružaju bezbroj mogućnosti. Postavlja se pitanje da li će čovjek, od široke lepeze, izabrati baš onu koja će ga povesti u pravom smjeru, u neku bolju budućnost.

Upravo zbog toga ovogodišnji festival nosi naziv Tehnologija i razvoj društva i ima za cilj da podstakne razmišljanje o tome na koji način inovacije, na poljima vještačke inteligencije, big data, 3D štampanja, robotike, nauke o novim materijalima, istraživanja biotehnologije i dugovječnosti i mnogim drugim oblastima, rezultiraju promjenama u gotovo svim aspektima komunikacije, rada i života.

„Ukoliko ste zainteresovani da vidite i saznate, naučite i usavršite svoje znanje o tehnologijama, njihovim mogućnostima, o igricama, eko selima, virtuelnoj stvarnosti, izradi aplikacija, solarnim panelima, pozivamo vas da posjetite naš festival i da kroz kroz bogat program izložbi, predavanja istaknutih naučnika, panel diskusija, interaktivnih radionica i brojnih drugih sadržaja još bolje i bliže upoznate sa uticajem tehnologije na današnjeg čovjeka, i što je još bitnije, njenim uticajem na njegovu budućnost”, poručuju iz Ministarstva.

Zajedno sa svojim brojnim partnerima pozivaju zainteresovane da dođu na Otvorene dane nauke 2019 – festival koji će, kako kažu, odgovoriti na brojna pitanja i u kojem vladaju znanje i istraživanje.

Više informacija o programima u svim opštinama mogu se naći na zvaničnom sajtu daninauke.me.

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply