Ove sedmice u fokusu strpljenje, preciznost i važnost poštovanja drugih

U Igračkoteci i Razvojnom centru udruženja Roditelji u Nikšiću ove sedmice biće organizovane dvije besplatne radionice u okviru kojih će mališani imati priliku da kroz igru usvajaju nova znanja i vještine, ali i uče o razlikama između ljudi.

Besplatne radionice se održavaju u prostoru Igračkoteke i Razvojnog centra Nikšić, u Osnovnoj školi “Luka Simonović“, u ulici Nikole Tesle bb (ulaz sa dvorišne strane). Zbog ograničenog broja mjesta, obavezno je prijavljivanje na e-mail [email protected], broj telefona 063 493 493 ili u inbox Facebook stranice Igračkoteka i Razvojni centar Nikšić.

U srijedu, 25. septembra u 18 sati uslijediće kreativno-edukativna radionica pod nazivom Preciznost i znanje, za veselo igranje, a namijenjena je djeci uzrasta od 5 do 9 godina.

Igra predstavlja najvažniji metod učenja jer je to način da se mališani razvijaju, istražuju, otkrivaju i stiču nova znanja i iskustva. U skladu sa tim, na ovoj radionici prijavljena djeca će osim zabave, imati priliku da igrom usvajaju motoričke, kreativne vještine i preciznost.  Strpljenje i čekanje reda su takođe bitne osobine koje će razvijati tokom ove radionice, i to uz druženje sa vršnjacima, pri čemu će njegovati i timski duh. Radionicu vode socijalne radnice Tanja Ćirović i Katarina Čarapić, a broj mjesta je ograničen na 15.

U petak, 27. septembra u 19 sati biće održana radionica pod nazivom Pronađi gdje pripadaš.

Cilj radionice je da djeca na kreativan način i zanimljiv način, kroz igru i saradnju sa vršnjacima, uoče sličnosti i razlike među ljudima. Mališani će imati priliku da kroz posebno osmišljene aktivnosti prilagođene uzrastu, igre uloga i crteže uče o važnosti poštovanja drugih. Radionicu će voditi psihološkinja Snežana Jovićević i sociološkinja Milica Kostić. Radionica je namijenjena djeci uzrasta od 6 do 8 godina, a broj mjesta ograničen je na 15.

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Leave a Reply