Roditelji nemaju novca da plate novu cijenu prevoza

Foto: Vijesti/Jadranka Ćetković

Roditeljima iz Murina čija djeca ne idu u škole od početka školske godine zbog problema sa prevozom do Berana, nije prihvatljiv predlog predsjednika opštine Plav da ubuduće za tu uslugu plaćaju 85 eura, jer je to, kako kažu, preko 50 eura više nego do sada.

Kako su objasnili, predsjednik Opštine, Mirsad Bajraktarović ponudio je da prevoz organizuje firma Elan, po cijeni od 85 eura, od čega bi 10 odsto refundirala Opština, a 20 Ministarstvo prosvjete, kazao je jedan od roditelja Momo Đukić i dodao da se ranije plaćalo 32.50 eura.

Barjaktarović je 18. dana od kada đaci iz Murina zbog ukidanja prevoza ne idu na nastavu u škole koje se nalaze u Andrijevici i Beranama, došao da razgovara sa njihovim roditeljima, piše Dan.

“Kad se stvar malo matematički razloži na nas roditelje pada da po jednom djetetu plaćamo 75 eura mjesečno, što bi za one koji imaju dvoje ili troje djece iznosilo 150, odnosno 225 eura mjesečno, a dosada je ta pretplata bila po 32.50 eura. Eto kako nas predsjednik fino obradova, pa se pitamo kako će roditelji koji nijesu u radnom odnosu, a takvih je ovdje 90 odsto, da priušte djeci sredstva za prevoz do škole i nazad? Tužno i žalosno!”, kazao je Đukić.

On je rekao da predsjednik taj predlog obrazlaže time da je Opština u dugovima i to je jedino što može da ponudi.

Đukić je najavio da će roditelji sa svojom djecom, đacima, danas otići ispred škola koje oni pohađaju u Beranama, da traže podršku njihovih drugova, a u ponedjeljak će pravo pred Ministarstvo prosvjete i tu će biti do daljnjeg.

“Zatražićemo ostavku ministra Damira Šehovića. Udruženje Roditelji se obratilo predsjedniku naše opštine, a pozivamo i predsjednika opštine Berane Dada Šćekića da se uključi u rješavanje našeg problema sa prevozom djece do škole i nazad”, poručio je  Đukić.

On se zahvalio NVO sektoru i medijima koji su se roditeljima i đacima našli na usluzi u rješavanju ovog, kako kaže, gorućeg problema.

Izvor: Dan

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply