Samohrani roditelji sjutra o saglasnosti za prelazak granice

U toku novog okupljanja Tima za podršku i pomoć jednoroditeljskim porodicama, u četvrtak, 19. septembra, biće razgovarano o odbijanju davanja saglasnosti djetetu za prelazak granice – problemu se nerijetko dešava, a predstavlja kršenje prava djeteta.

Davanje saglasnosti za prelazak granice pravo je djeteta, a obaveza roditelja.

“Ne uskraćujte svom djetetu mogućnost da ode na ekskurziju, na ljetovanje ili zimovanje van granica svoje zemlje, dajte saglasnost za prelazak granice jer je to vaša obaveza a njegovo pravo”, poručuju iz Tima.

Roditelji će imati priliku da tokom dva sata, koliko traje susret Grupe, podijele svoja iskustva, dobiju podršku, ali i sami budu podrška drugim roditeljima.

Tim za podršku i pomoć jednoroditeljskim porodicama poziva sve roditelje da dođu u četvrtak u 18 sati u prostorije udruženja Roditelji (Vuka Karadžića 2/3) gdje će, osim vršnjačke podrške, moći da dobiju i besplatan pravni savjet od advokata kao i psihološku podršku.

Najavljuju da će Tim za podršku i pomoć jednoroditeljskim porodicama uskoro početi sa okupljanjem i u Nikšiću.

Roditelji koji nijesu iz Podgorice pravni savjet toga dana mogu dobiti putem besplatne SOS Roditeljske linije pozivom na broj 080 888 888 u periodu od 17 do 20 sati.

Za sva ostala pitanja SOS Roditeljska linija je dostupna svakog radnog dana od 16 do 20 sati.

Udruženje Roditelji sprovodi projekat Psihološka i pravna podrška samohranim roditeljima i jačanje grupe za samopomoć, čiji je cilj zaštita prava djece kroz podizanje svijesti građana o medijaciji kao najboljem modelu za rješavanje brakorazvodnih sporova, koji finansira Ministarstvo pravde.

Odgovore na brojna pitanja koja se tiču razvoda roditelji mogu pronaći u Vodič Procedure u razvodu i izazovi samohranog roditeljstva (5128 downloads), koji je udruženje Roditelji objavilo prošle godine.

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Leave a Reply