Djeca od danas pohađaju nastavu u školi Mahmut Lekić u Tuzima

Učenici područnih odjeljenja odjeljenja OŠ “Mahmut Lekić” u Vuksanlekićima i Sukuruću krenuće danas u školu jer je Ministarstvo prosvjete prihvatilo zahtjeve roditelja da djeca pohađaju nastavu odvojeno.

Djeca su od početka školske godine bojkotovala nastavu zbog toga što roditelji nijesu htjeli da prihvate da đaci različitih razreda nastavu pohađaju u kombinovanih odjeljenjima. Prema tom sistemu trebalo je da u istim odjeljenjima budu učenici prvih i trećih, kao i drugih i četvrtih razreda.

Ministar prosvjete Damir Šehovića i predstavnik roditelja djece iz ovih odjeljenja, dogovorili su da se i ove godine kao i prošle, prije svega zbog prostornih uslova, formira po pet odjeljenja u obje škole.

“Prihvatili smo zahtjeve roditelja da učenici svih odjeljenja pohađaju odvojeno nastavu. Sva djeca će od danas krenuti u školu, a propušteni časovi će biti nadoknađeni”, kazali su iz Ministarstva Pobjedi.

Oni napominju da je ovaj resor i u ovom kao i u svim drugim slučajevima pokazao da je otvoren za sugestije i konstruktivne razgovore je, kako kažu, sve što rade rade u interesu djece.

Izvor: Pobjeda

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply