Obezbijeđen besplatan školski pribor za 421 dijete  

U toku humanitarne akcije Podijelimo, jer zajedno možemo više, prikupljen je i doniran školski pribor za 421 djece iz 193 porodice koje su socijalno ugrožene iz više opština Crne Gore.

Akcija je organizovana deveti put u Podgorici, a u Nikšiću prvi put, nakon što je ove godine u toj opštini otvoren servis Igračkoteka i Razvojni centar.

U toku avgusta je kontaktiran veliki broj kompanija i institucija koje su pozvane da se uključe i pomognu udruženju Roditelji da školarce spreme za školu, Završna sedmica akcije održana je od 26. do 31. avgusta u centralnom atrijumu šoping mola Delta City, koji je i ove godine bio partner akcije, u toku koje je bila postavljena korpa za donacije. Na taj način su mogli da se uključe i pojedinci ostavljajući pribor, sveske, obuću…

Zainteresovani građani imali su priliku da u više marketa i radnji, u nekoliko gradova, kupe školski pribor i opremu i doniraju ga socijalno ugroženoj djeci u Crnoj Gori.

Korpe za donacije bile su  postavljene u  Volijevom NAŠEM DISKONTU u Podgorici, U AROMA marketima u Delta City u Donjoj Gorici, u Zmaj Jovinoj, kao i objektu u mjestu Veliki Pijesak 216 u Baru, u ulici Sava Ilića 30 u Igalu i CONTO radnji Rudo Polje bb u Nikšiću.

Donacije su se mogle kupiti i u Tagoru, u ulici Veliše Mugoše u Podgorici.

Kao i svake prethodne godine, u prikupljanju je pomoć je stigla od članova volonterskog kluba Gimnazije ”Slobodan Škerović”, a od ove godine podršku volontera u Nikšiću je obezbijedio Alfa centar Nikšić.

Akciju su podržale brojne kompanije i organizacije: Ribnica commerce, Monteput, Alter Modus, Ledo, Agencija Maraš, Vrtić Pinokio Artić, Francuska Ambasada u Crnoj Gori, Mahna Mahna, IDEA, Teri inzinjering, hotel Hilton Podgorica, Unija slobodnih sindikata, Stratus, Addiko Banka, Lego, Cimex, Bonela green Bazar kao i Montenomaks Control & Logistics koji je osim donacije udžbenika obezbijedio i prevoz donacija do porodica van Podgorice i Nikšića.

Više desetina građana se, takođe, uključilo, a pomogli su novčano kao i donacijama koje su donosili u Udruženje Roditelji.

Potreban pribor i oprema za školu obezbijeđeni su od prodaje trakica za kosu socijalnog preduzeća Kreativa Lab, udruženja Roditelji koje je, između ostalog osnovano i zbog ovakvih i sličnih aktivnosti, a u cilju finansiranja servisa i usluga koji su besplatni za roditelje i djecu.

Promociju akcije obezbjedivši besplatnu izradu promotivnog  materijala su podržale firme Mouse Studio u Podgorici, Foto Lab, Art grafika i fotokopirnica Student u Nikšiću.

Metropolis Media je ustupio reklamne bilborde, Micromedia je obezbijedila kese za pakovanje donacija, dok je knjižara Tagor odobrila popust prilikom kupovine pribora od obezbjeđenih donacija.

Prikupljene donacije su podijeljene djeci koja su uključena u program podrške u učenju i Učionice Družionice, servise koje Udruženje realizuje u Razvojnom centru kao i djeci iz jednoroditeljskih i socijalno ugroženih porodica koje se nalaze na evidenciji udruženja Roditelji. Dio porodica udruženju je uputio i Centar za socijalni rad Podgorica.

HiPP

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply