Sjutra o tome kako zaštiti dijete u procesu razvoda

Za roditelje je poprilično težak i bolan zadatak zaštititi dijete koje se našlo u središtu raspada roditeljskog odnosa. Roditelji će moći da podijele svoja iskustva na ovu temu i budu podrška jedni drugima na novom susretu Grupe za podršku jednoroditeljskim porodicama u četvrtak, 5. septembra.

To što je jedan roditelj pokrenuo brakorazvodnu parnicu ne znači da dijete ne treba da gleda drugog roditelja do donošenja pravosnažne presude o razvodu braka.

Uprkos činjenici da se mama i tata razvode dijete treba oba roditelja.

Roditelji će imati priliku da tokom dva sata, koliko traje susret Grupe, podijele svoja iskustva, dobiju podršku, ali i sami budu podrška drugim roditeljima.

Tim za podršku i pomoć jednoroditeljskim porodicama poziva sve roditelje da dođu u četvrtak u 18 sati u prostorije udruženja Roditelji (Vuka Karadžića 2/3) gdje će, osim vršnjačke podrške, moći da dobiju i besplatan pravni savjet od advokata kao i psihološku podršku.

Roditelji koji nijesu iz Podgorice pravni savjet toga dana mogu dobiti putem besplatne SOS Roditeljske linije pozivom na broj 080 888 888 u periodu od 17 do 20 sati.

Za sva ostala pitanja SOS Roditeljska linija je dostupna svakog radnog dana od 16 do 20 sati.

Udruženje Roditelji sprovodi projekat Psihološka i pravna podrška samohranim roditeljima i jačanje grupe za samopomoć, čiji je cilj zaštita prava djece kroz podizanje svijesti građana o medijaciji kao najboljem modelu za rješavanje brakorazvodnih sporova, koji finansira Ministarstvo pravde.

Odgovore na brojna pitanja koja se tiču razvoda roditelji mogu pronaći u Vodič Procedure u razvodu i izazovi samohranog roditeljstva (5128 downloads), koji je udruženje Roditelji objavilo prošle godine.

Leave a Reply