Nova radionica posvećena početku školske godine

Igračkoteka i Razvojni centar u Nikšiću ove sedmice okupiće djecu različitih uzrasta u okviru kreativo edukativnog programa, koji je osmišljen i pripremjen za njih. Mlađi drugari će unapređivati pažnju, koncentraciju i pripremati se za školu. Osim toga, stariji osnovnoškolci će zaploviti u magični svijet boja i osvježiti stare predmete dekupaž tehnikom.

Besplatne radionice se održavaju u prostoru Igračkoteke i Razvojnog centra Nikšić, u Osnovnoj školi “Luka Simonović“, u ulici Nikole Tesle bb (ulaz sa dvorišne strane). Zbog ograničenog broja mjesta, obavezno je prijavljivanje na e-mail [email protected], broj telefona 063 493 493 ili u inbox Facebook stranice Igračkoteka i Razvojni centar Nikšić.

U utorak, 3. septembra u 19 sati uslijediće radionica pod nazivom Školo, stižemo a namijenjena je djeci uzrasta od 5 do 7 godina.

Septembar mjesec je u znaku početka školske godine i obaveza koje škola nosi sa sobom. Ova radionica je namijenjena upravo budućim školarcima i đacima prvacima, koji će imati priliku da kroz brojne aktivnosti prilagođene uzrastu vježbaju grafomotoriku i koncentraciju, dok ćemo posebnu pažnju posvetiti motorici šake. Radionicu će voditi učiteljica Marina Knežević, a broj mjesta ograničen je na 15.

U četvrtak, 5. septembra u 18 sati počinje radionica Obojeni svijet koju realizujemo u saradnji sa Bojica Art, a vodiće je umjetnica Bojana Perović.

Djeca će imati priliku da nauče osnove dekupaž tehnike, njenu primjenu na predmetima različitih oblika napravljenih od drugačijih materijala, i kako starim stvarima udahnuti novi život korišćenjem različitih boja. Cilj radionice je razvoj novih vještina kod djece i unapređivanje postojećih, ali i ukazivanje na povezanost boja sa psiho- fizičkim i emocionalnim reakcijama djece, kao i podsticaj da kroz svijet boja izraze ono što nose u sebi. Radionica je namijenjena djeci uzrasta od 8 do 12 godina, a broj mjesta ograničen je na 12.

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Leave a Reply