U Razvojnom centru dvije besplatne radionice za djecu, jedna za roditelje

U Razvojnom centru udruženja Roditelji u Podgorici naredne sedmice trudnice i mame sa njihovim bebama otkloniće nedoumice o dojenju i razgovarati o izazovima na koje nailaze. Predškolarci i djeca osnovnoškolskog uzrasta praviće akvarijum sa ribicama i na zanimljiv način usvajati znanja iz engleskog jezika.

Besplatne radionice se održavaju u prostoru Igračkoteke i Razvojnog centra, u ulici Bracana Bracanovića 74/a u Podgorici. Zbog ograničenog broja mjesta, obavezno je prijavljivanje na e-mail [email protected], broj telefona 020 22 10 00 ili u inbox Facebook stranice Igračkoteka i Razvojni centar.

U utorak, 27. avgusta u 19 sati  počinje edukativna radionica pod nazivom Present Simple ili Present Continuous – pitanje je sad, za djecu uzrasta od 10 do 12 godina.

Cilj radionice je da djeca na zanimljiv način kroz razne interaktivne vježbe nauče nešto više o dva vremena: Present Simple i Present Continous. Glagolska vremena u engleskom jeziku često zadaju glavobolju školarcima, stoga će fokus biti da im se olakša i da kroz igru saznaju saznaju kako se grade, kada se upotrebljavaju ali će i utvrditie stečeno znanje kroz veliki broj vježbanja. Radionicu vodi profesorica engleskog jezika Tatjana Marković Mitić, a broj mjesta je ograničen na 15.

U srijedu, 28. avgusta u 19 sati biče održana kreativna radionica  Morske čarolije, a namijenjena djeci uzrasta od 5 do 9 godina.

Prijavljeni mališani družiće se sa vršnjacima, zabavljati i kreativno provediti vrijeme. Koristeći različit materijal poput papira, kartona, plastelina, makazica, ljepila uploviće u svijet morskih čarolija. Zapravo, praviće akvarijum sa ribicama, morskim zvijezdama, koralima i kamenčićima. Cilj radionice je razvoj motorike, kreativnosti, strpljenja ali i podsticanje socijalizacije kod mališana. Radionicu vodi Vesna Pejović, a broj mjesta je ograničen na 15.

Radionice realizujemo u saradnji sa Ministarstvom prosvjete, u sklopu projekta Razvojna – edukativna učionica.

U četvrtak, 29. avgusta sa početkom u 19 sati uslijediće savjetodavna radionica za trudnice, mame i bebe pod nazivom Dojenje bez prepreka.

Prilikom dojenja mogu se javiti nedoumice i problemi koji se lakše rješavaju uz podršku. Pozivamo sve trudnice, mame i bebe koje imaju pitanja i nedoumice u vezi sa dojenjem da se prijave i prisustvuju radionici. Vršnjačke savjetnice za dojenje udruženja Roditelji odgovaraće na pitanja i dati praktičnu i neposrednu podršku za rješavanje ovih problema.

Comments

  1. Dragi Roditelji.me želimo da vam čestitamo što oranizujete ovoliko radionica, raznovrsnih, a po sadržaju svrsishodnih, za svaki uzrast. Takođe čestitke i za prepoznavanje aktualne problematike djece na našim prostorima. Izdvajam problematiku razvoda i bavljenja djecom poslije tog događaja. Osjetljiva tema s kojom se prvi put neko na ovaj način hvata u koštac. Bravo, samo nastavite!

    • Hvala vam drage doktorice, vi ste nam značajna podrška od početka rada. Ukoliko roditeljima vaših malih pacijenata treba neka vrsta naše podršške, servisa ili usluga, budite slobodni da nam ih uputite <3

Leave a Reply