Ove sedmice radionice posvećene reciklaži i mentalnoj aritmetici

U Razvojnom centru udruženja Roditelji u Nikšiću ove sedmice djeca predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta recikliraće stari material i učiti o značaju zaštite životne sredine. Osim toga, posebno će se zabaviti rješavajući zanimljive zadatke.

Besplatne radionice se održavaju u prostoru Igračkoteke i Razvojnog centra Nikšić, u Osnovnoj školi “Luka Simonović“, u ulici Nikole Tesle bb (ulaz sa dvorišne strane). Zbog ograničenog broja mjesta, obavezno je prijavljivanje na e-mail [email protected], broj telefona 063 493 493  ili u inbox Facebook stranice Igračkoteka i Razvojni centar Nikšić.

U utorak, 20. avgusta od 19 sati biće održana kreativno edukativna radionica pod nazivom Sačuvajmo našu planetu, za djecu uzrasta od 5 do 9 godina.

U toku radionice djeca će upoznati sa tim kako čovjek može pozitivno I negativno uticati na okolinu u kojoj živi. Cilj radionice je da djeca steknu novi uvid o zaštiti životne sredine, kroz razgovor i kreativnu igru. Praviće poligon za reciklažu I na taj način saznati više o načinima izdvajanja, sakupljanja, prerade i ponovnog korišćenja prikupljenog otpada. Radionicu vodi diplomirana biološkinja Milica Petrić, a broj mjesta je ograničen na 15.

U petak, 23.avgusta u 19 sati počinje radionica Upoznajmo čari abakusa, koju realizujemo u saradnji sa internacionalnom školom Mentalne aritmetike Malac genijalac.

Djeca će biti u prilici da nauče osnove mentalne aritmetike, upoznaju čudesnu računaljku –  abakus i zabave se rješavajući zanimljive zadatke. Cilj radionice je da, osim učenja novog kroz igru, djeca maksimalno probude svoje mentalne kapacitete i da razvijaju pažnju, memoriju, koncentraciju, maštu, samopouzdanje. Radionica je namijenjena djeci uzrasta od 5 do 12 godina a vodiće je licencirani predavači škole Malac genijalac Mirjana Tomašević i Kristina Rakočević. Broj mjesta ograničen je na 15.

Leave a Reply