U Razvojnom centru dvije besplatne radionice za djecu, jedna za roditelje

Igračkoteka i Razvojni centar u Podgorici okupiće i naredne sedmice roditelje i djecu različitih uzrasta u okviru kreativno edukativnog programa, osmišljen za njih. Roditelji će sa vaspitačicom razgovarati o prilagođavanju i pripremi za vrtić. Djeca predškolskog uzrasta razvijaće govorne vještine, dok će se stariji drugari zabaviti na NTC poligonu.

Besplatne radionice se održavaju u prostoru Igračkoteke i Razvojnog centra, u ulici Bracana Bracanovića 74/a u Podgorici. Zbog ograničenog broja mjesta, obavezno je prijavljivanje na e-mail [email protected], broj telefona 020 22 10 00 ili u inbox Facebook stranice Igračkoteka i Razvojni centar.

U utorak, 20. avgusta u 19 sati organizujemo radionicu Od sličice do pričice, koja je namijenjena djeci uzrasta od 4 do 7 godina.

Cilj radionice je da djeca bolje razvijaju i vježbaju govor, a priče u slikama su poznate kao jedna od najboljih metoda za vježbanje govora kod djece, ali i za razvijanje mašte, bogaćenje rječnika, razmišljanje. Tokom radionice djeca uz pomoć slika vježbaju govor, maštaju osmišljavajući svoje priče dok u isto vrijeme uče kako se pravilno formiraju rečenice i kakva sve značenja mogu imati riječi. Osim priča u slikama, djeca tokom radionice kroz određene jezičke vježbe primjerene tom uzrastu,  vježbaju pravilan izgovor, dikciju i bogate rječnik. Radionicu vodi Danijela Knežević, menadžerka kreativnih komunikacija, a broj mjesta je ograničen na 15.

U srijedu, 21. avgusta od 19 sati biće održana NTC Radionica koju organizujemo u saradnji sa PU Pinokio Artić  i NTC centrima Crne Gore – NTC centar Budva Vini Pu, NTC centar Kotor Osmjeh, NTC centar Bar Svetionik, koji imaju licencu za sprovođenje programa. Radionica je namijenjena djeci uzrasta od 7 do 10 godina, a vodi je vaspitačica Sanja Krgović.

Radionice su osmislili autori NTC sistema učenja, Ranko Rajović i Uroš Petrović s ciljem podizanja nivoa intelektualnih sposobnosti, sprječavanja poremećaja pažnje i koncentracije u školskom periodu, razvijanja brzine razmišljanja, povezivanja i zaključivanja kroz igru sa djecom. Broj mjesta je ograničen na 15.

U četvrtak, 22.avgusta u 19 sati počinje edukativna radionica za roditelje pod nazivom Kako olakšati prilagođavanje u vrtiću, a vodi je vaspitačica Bojana Đukanović.

Na radionici ćemo govoriti o tome šta sve roditelji mogu očekivati  tokom perioda prilagođavanja, kako da pripreme sebe i dijete i koliko je za sve to značajna  uzajamna podrška, razumijevanje i saradnja sa vaspitačima. Kroz praktične smjernice roditelji će saznati kako djetetu olakšati ovaj period, kako se trebaju ponašati tokom njegovog trajanja. Osim toga, imaće priliku da postave pitanja i razriješe svoje nedoumice i strahove.

Radionice realizujemo u saradnji sa Ministarstvom prosvjete, u sklopu projekta Razvojna –edukativna učionica.

Leave a Reply