Naredne sedmice radionice za djecu i roditelje

Igračkoteka i Razvojni centar u Podgorici pripremio je za narednu sedmicu tri besplatne radionice za narednu sedmicu. Mališani će se upoznati sa šarmantnim gavranom Čarapkom i praviti zajedničku, jedinstvenu slagalicu. Roditelji i njihova djeca imaće priliku da prisustvuju logopedskoj radionici i saznaju šta učenje čini lakim.

Besplatne radionice se održavaju u prostoru Igračkoteke i Razvojnog centra, u ulici Bracana Bracanovića 74/a u Podgorici. Zbog ograničenog broja mjesta, obavezno je prijavljivanje na e-mail [email protected], broj telefona 020 22 10 00 ili u inbox Facebook stranice Igračkoteka i Razvojni centar.

U ponedjeljak, 12. avgusta u 19 sati počinje radionica na kojoj će biti predstavljena knjiga Sve je prava istina – ili Priče o gavranu za sve prilike njemačke autorke Nele Most.

Basne Nele Most doživjele su veliki broj izdanja širom svijeta, a njihova moć je pored ljepote same priče i izraza, i u tome što važne stvari prenese na djeci blizak način. Priča “Sve je prava istina” će podstaći učesnike radionice da razgovaraju o radnji, likovima i glavnoj pouci – zašto je važno da govorimo istinu. Nakon čitanja i razgovora o djelu, djeca će imati priliku da učestvuju u igri i da se kreativno izraze. Želja je da se ovim aktivnostima kod djece podstaknu mašta, razmišljanje i izražavanje, kao i kreativnost i razvoj sitne motorike.

Radionica je dio projekta Čigralište, a vodiće je profesorica engleskog jezika i književnosti Aleksandra Vujisić. Namijenjena je djeci uzrasta od 5 do 8 godina. Broj mjesta je ograničen na 10.

U utorak, 13. avgusta, u 19 sati biće održana likovna radionica pod nazivom Moja puzla, moja priča koja je namijenjena djeci uzrasta od 7 do 12 godina.

Na kreativnoj radionici djeca će, koristeći crtačke i slikarske tehnike na svojim slagalicama oslikati svoju priču kroz teme “Šta volim” ili “Šta ne volim”, a onda u završnom dijelu od jedinstvenih individualnih radova sastaviti jednu slagalicu odnosno sliku u slikama, koja će biti zajednički proizvod svih mališana. Cilj radionice je razvoj fine motorike, koordinacije oko-ruka, te kreativnog izražaja mališana, kao i unapređivanje samopouzdanja kod djece. Radionicu će voditi Ivana Dragović, a broj mjesta ograničen je na 15.

srijedu, 14. avgusta u 19 sati uslijediće radionica za djecu i njihove roditelje pod nazivom Šta čini učenje lakim koju realizujemo u saradnji sa Logopedskim centrom Higia logos.

Cilj radionice je da pospješi razvoj funkcija i sposobnosti neophodnih za usvajanje vještina početnog čitanja, pisanja i računanja (pojma broja, količine i brojčanog niza). Tokom radionice djeca razvijaju govorno-jezičke, slušne i psihomotorne funkcije, koji su neophodni prediktori za uspješno učenje. Time se preveniraju specifične smetnje u učenju. Biće organizovane vježbe za razvoj ukupne psihomotorne organizovanosti, organizovanosti pažnje, vizuomotorne kontrole. Osim individualnog rada sa svakim djetetom ponaosob, na radionici će roditelji moći da postave pitanja, riješe nedoumice vezane za polazak djeteta u školu i patologije verbalne komunikacije, ali i razmijene iskustva. Radionicu vodi logoped Tanja Lukovac, a namijenjena je roditeljima i djeci uzrasta od 5 do 7 godina. Broj mjesta ograničen je na 10.

Radionice realizujemo u saradnji sa Ministarstvom prosvjete, u sklopu projekta Razvojna –edukativna učionica.

Procedure i Izazovi Samohranog…

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply