Ove sedmice kreativna i radionica joge za djecu

U Igračkoteci i Razvojnom centru udruženja Roditelji u Nikšiću ove sedmice stariji osnovnoškolci imaće priliku da prisustvuju radionici joge, dok će malo mlađi drugari razvijati kreativnost, koristeći dekupaž tehniku.

Besplatne radionice se održavaju u prostoru Igračkoteke i Razvojnog centra Nikšić, u Osnovnoj školi “Luka Simonović“, u ulici Nikole Tesle bb (ulaz sa dvorišne strane). Zbog ograničenog broja mjesta, obavezno je prijavljivanje na e-mail [email protected], broj telefona 063 493 493  ili u inbox Facebook stranice Igračkoteka i Razvojni centar Nikšić.

U utorak, 6. avgusta od 18 sati  organizujemo radionicu pod nazivom Joga za djecu, a realizujemo je u saradnji sa Jazz Yoga Montenegro.

 Joga za djecu ima brojnih dobrobiti   za fizičko zdravlje. Poboljšava fokus, podstiče brigu o sebi, doprinosi boljem upoznavanju svog tijela i emotivnih stanja, ali jača snagu, fleksibilnost i pokrektljivost kod djece. Djeca će na interesantan način učiti o važnosti pravilnog disanja, držanja tijela, jačaće samopouzdanje i osjetiti važnost sebe i svog tijela.  Cilj je da prijavljeni učesnici steknu novi uvid o ovoj discipline, kao I važnost toga da fizička aktivnost bude dio svakodnevnog života.

Radionicu će voditi instruktor joge Nikola Ignjatović, a namijenjena je djeci uzrasta od 9 do 14 godina. Broj mjesta je ograničen na 15.

U petak, 9. avgusta u 19 sati   počinje radionica za djecu osnovnoškolskog uzrasta pod nazivom Kreativne zanimacije.

Dekupaž je tehnika dekorisanja predmeta ili namještaja komadima papira koja se vjekovima unazad koristi za uljepšavanje predmeta. Na radionici će se djeca, uz instrukcije Jovane Radulović , detaljno upoznati sa dekupaž tehnikom, ukrasiti predmet koji odaberu ali i razvijati maštu. Cilj radionice je usvajanje novog znanja i vještina, razvijanje kreativnosti i fine motorike šake i prstiju. Mogućnost prijavljivanja imaju djeca od 6 do 10 godina. Broj mjesta je ograničen na 15.

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Leave a Reply