Dojenje okupilo mame i tate, tate posebno oduševile

Druženje savjetnica za dojenje udruženja Roditelji sa mama, tatama i bebama povodom Svjetske nedjelje dojenja okupilo je sinoć u Parku na Kruševcu u Podgorici veliki broj posjetilaca koji su željeli da čuju i saznaju na koji način mogu uspješno da doje djecu i pruže majkama podršku u tome.

“Evocirale su se uspomene iz porodilišta, razmjenjivala iskustva prvih dana boravka sa bebom, pričalo se o prioritetima i upornosti, rješavali su se sitni problemi i trudili smo se da odgovorimo na sva pitanja”, kazala je jedna od savjetnica, Vesna Pejović.

Savjetnica Maja Raičević kazala je da je događaj obilježio neočekivano veliki broj tata koji su došli da podrže svoje partnerke, a bili su uključeni u razgovor sa svjetnicama jednako kao i one.

Mama su podijeljeni Vodiči za dojenje koje su pripremili udruženje Roditelji i Ministarstvo zdravlja, kao i pokloni koje su pripremili Mustela Crna Gora, Tommee Tippee Crna Gora, Meditas Apoteke Crna Gora i SKORPION Herceg Novi.

Tema ovogodišnje Svjetske nedjelje dojenja, koja se obilježava od 1. do 7. avgusta je Osnažimo roditelje, stvorimo okruženje koje podstiče dojenje kojom se želi podsjetiti na važnost podrške dojenju i osnaživanje roditelja.

SOS linija baner

SOS linija baner

Leave a Reply