Podgorica dobila tri nova dječija igrališta

Foto: Glavni grad

Djeca u Glavnom gradu dobila sa u tri nova igrališta – u Ulici Svetozara Markovića, na Bulevaru Ivana Crnojevića i u Bloku V, koje je oplemenjeno zelenilom.

Igralište u Bloku V su danas otvorile zamjenica gradonačelnika dr Slađana Vujačić i direktorica DOO Zelenilo Daca Popović.

“Želim da izrazim zadovoljstvo što danas u Bloku V našim najmlađim sugrađanima i njihovim roditeljima predajmo na upotrebu novo igralište, koje je opremljeno najsavremenijim mobilijarom, a naše kolege iz privrednog društva Zelenilo su se potrudile da kompletnu površinu dodatno oplemene i obogate zelenilom“, kazala je Vujačić.

Ona je naglasila da je igralište u Bloku V samo jedno od tri koje je Podgorica danas dobila dodajući da se drugo nalazi u ulici Svetozara Markovića, a treće na Bulevaru Ivana Crnojevića ukupne vrijednosti 50 hiljada eura.

„Ovo je početak jedne lijepe priče, jer je naša želja da djeci u svakom dijelu grada omogućimo prije svega, adekvatan prostor za igru i razonodu, ali i za socijalnu integraciju i njihov dalji razvoj“, navela je Vujačić.

Prema njenim riječima, sva igrališta zadovoljavaju i stroge kriterijume kada je u pitanju bezbjednost opreme i mobilijara.

„Imam potrebu da posebno napomenem igralište u ulici Svetozara Markovića koje su djeca i građani koji žive u blizini sami uredili, a Glavni grad  je u znak zahvalnosti i odgovornog odnosa učestvovao u njegovoj kompletnoj rekonstrukciji“, kazala je zamjenica gradonačelnika.

Vujačić je pozvala građane da čuvaju javne površine, gradski mobilijar i igrališta jer je to imovina svih građana Podgorice, i kazala da će Glavni grad znati da cijeni i nagradi odgovoran odnos prema sredini u kojoj žive.

Direktorica DOO Zelenilo Daca Popović je kazala da je zadovoljna što je privredno društvo na čijem je čelu tokom jula izgradilo tri dječija igrališta i što su na taj način mališani u Bulevaru Ivana Crnojevića, u Bloku V i Ulici Svetozara Markovića dobili nove prostore za igru i zabavu.

“Građani Bloka V nijesu dobili samo igralište, već i novi manji park, jer su pored ugrađenog dječijeg mobilijara dobili i deset novih klupa, deset  stabala košćele, dobili i staze od rizle”, navela je ona.

Popović je dodala da su na igralištu u Ulici Svetozara Markovića ugrađene dvije klupe, šest sprava, da  je u planu sadnja novog drveća, kao i da je u Bulevaru Ivana Crnojevića postavljeno devet sprava za mališane namijenjene djeci od 3 do 12 godina i dvije klupe.

Ona je, takođe, apelovala na građane da čuvaju mobilijar, jer sredstva koja se ulažu u njegovo održavanje i obnavljanje zbog nesavjesnog odnosa pojedinaca, mogu da budu utrošena u izgradnju novih igrališta u svim djelovima Podgorice.

SOS linija baner

SOS linija baner

Comments

  1. Igralista minijaturna na veliki broj djece,a zelenila nidje.
    Cudi me da su stavili ovu gumenu podlogu koja bi inace trebala da stoji na svim djecjim igralistima.
    Stari Aerodrom…veliko naselje igralista nidje.

  2. Svaka čast lijepo je ali ima jos mjesta dje ima djece a nema igrališta,naprimer u park na Zlaticu nema nidje. Zagoric ne vjerujem ni tamo izadjite malo iz grada ima djece i na druga mjesta a ne samo centar i preko morace.

  3. Lijepo je što su se sjetili Bloka 5 ali je ovo trebalo biti puno veće. Što se tiče Bulevara, ovdje kod mene, tu je oduvijek park. Igralište na kom sam se ja igrala kvalitetno i kvalitetne klupe su makli i stavili nešto što su klošari brzo uništili. Vidjećemo koliko će ovo potrajati. Samo s obzirom da su najavljivali to kao nešto posebno ja sam se razočarala. Jako je malo toga postavljeno i uopšte nije maštovito.

  4. Lijepo su nam oci zamazali.. neka dodje neko da se spusti niz tobogan, prevrcu se djeca od pokusaja. Podlogu bih pohvalila, mogli su samo nju staviti pa bi djeca nesto osmislila sama, jer ne vidim koju funkciju imaju ovakva dva tobogana, da ostalo ne komentarisem.

Leave a Reply