Dvije nove radionice u Razvojnom centru

U Razvojnom centru udruženja Roditelji u Podgorici naredne sedmice roditelji i djeca jaslenog uzrasta imaće priliku da se prijave za učešće na razvojnoj radionici, sa defektološkinjom. Djeca osnovnoškolskog uzrasta oživjeće maštu na platnu ali i biti dio zanimljivih aktivnosti i igara.

Besplatne radionicese održavaju u prostoru Igračkoteke i Razvojnog centra, u ulici Bracana Bracanovića 74/a u Podgorici. Zbog ograničenog broja mjesta, obavezno je prijavljivanje na e-mail [email protected], broj telefona 020 22 10 00 ili u inbox Facebook stranice Igračkoteka i Razvojni centar.

U ponedeljak, 5. avgusta, od 18 sati biće održana razvojna radionica pod nazivom Razigravanje, koja je namijenjena djeci jaslenog uzrasta, od 1 do 3 godine.

Radionica je osmišljena da roditeljima pruži uvid u osnove socijalnog, emocionalnog, saznajnog, jezičkog i fizičkog razvoja djeteta. Učesnici će imati priliku da postave pitanja o nedoumica sa kojima se susreću kao roditelji, kao i da razmjene iskustva sa drugim učesnicima. Kroz praktične primjere, roditelji će moći da se dodatno upoznaju sa razvojem svog djeteta u stimulativnoj sredini, kao i upustva kako kod kuće mogu raditi sa djetetom, u cilju njegovog  što boljeg razvoja.

Na ovim radionicama će posebna pažnja biti posvećena razvoju motoričke spretnosti djeteta i motoričkih vještina koje odgovaraju tom uzrastu. Mališani će, kroz igru, učiti o prostornim odnosima, shvatati suprotne pojmove i razvijati svoje saznajne potencijale.

Radionicu vodi defektološkinja Ivana Popović, a broj mjesta je ograničen na 5. Prisustvo roditelja je obavezno.

U srijedu, 7. avgusta u 19 sati počinje nova radionica pod nazivom Potraga za srećnim trenucima, koju realizujemo u saradnji sa Relax Kids Podgorica.

Relax Kids program ima za cilj da igrom, pokretom, maštanjem i opuštanjem (kroz dobro osmišljenu strukturu od sedam koraka), probudi  kod djece “svjesnu pažnju” na zabavan i kreativan način. Radionicu vodi licencirani trener za Crnu Goru Slađana Spaić. Namijenjena je djeci uzrasta od 6 do 9 godina, a broj mjesta je ograničen na 10.

U četvrtak, 8. avgusta od 19 sati održaće se slikarska radionica pod nazivom Životinje iz mašte, koju realizujemo u saradnji sa Mi.gallery, a  vodiće je slikarka Ivana Milić.

Inspirisani djelima slikarke, mališani će imati priliku da kreiraju svoje ilustracije na slikarskom platnu, podstaknuti temom osmisle svoju životinju iz mašte.

Cilj radionice je razvijanje umjetničkog izražavanja djeteta, mašte i intuitivne slobode. Radionica je namijenjena djeci uzrasta od 7 do 10 godina, a broj mjesta ograničen na 12.

Radionice realizujemo u saradnji sa Ministarstvom prosvjete, u sklopu projekta Razvojna –edukativna učionica.

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Comments

  1. Tacno od ove djece pravite debilnu naciju!!!!
    Dje su nama bile radionce, za svakakve gluposti?????
    Kako smo se mi podizali????

    Pustite djecu vani!Sklonite im telefone,ugasite Tv,ugasite kompjutere,uzmite za ruku i vani u park,sa djecom,neka se igraju,skacu,trce,padnu,izgrebu koljena.Tada im neće trebati radionice osim dobra večera,topla kupka i krevet .

Leave a Reply