Osnovci razvijali vještine crtanja, slikanja i modelovanja

Oko 50 djece uzrasta šest do 14 godina kroz tri besplatna ciklusa Male škole umjetnosti, koje je udruženje Roditelji organizovalo od februara do jula u prostorijama Igračkoteke i Razvojnog centra u Podgorici, razvijalo je vještine crtanja i slikanja.

Cilj male škole umjetnosti jeste razvijanje kreativnih potencijala kod djece osnovnoškolskog uzrasta.

Svaki ciklus imao je sedam kreativnih radionica, koje su se održavale jednom sedmično u trajanju od 2 sata.

Na radionicama je bilo zastupljeno nekoliko oblasti likovne kulture – crtanje, slikanje i modelovanje.

Prijavljeni učesnici su se upoznali i ovladali različitim likovnim tehnikama razvijajući tako dodatno finu motoriku, kreativnost, koncentraciju i upornost. Osim toga, otkrili su sopstvene kreativne potencijale i razvijali sposobnost vizuelnog i likovnog mišljenja i izražavanja.

Program je vodila umjetnica Vlatka Vujošević koja ističe da su djeca pokazala veliku zainteresovanost za radionice, ali i spremnost da uče i napreduju.

“Jedna od najljepših stvari koje se djetetu mogu pružiti su prostor i prilika da razvijaju svoju kreativnost i individualnost. Ovakve radionica  su zbog toga veoma vrijedne i bilo je zadovoljstvo učestvovati u njima”, kaže ona.

Mala škola umjetnosti je dio projekta Razvojna – edukativna učionica, koji udruženje Roditelji sprovodi u saradnji sa Ministarstvom prosvjete.

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply