Naredne sedmice dvije radionice za djecu, jedna za roditelje

U Igračkoteci  i Razvojnom centru udruženja Roditelji u Podgorici naredne sedmice roditelji budićih prvaka imaće priliku da čuju šta podrazumijeva spremnost za školu u svim aspektima razvoja. Predškolci će napraviti svoje autentične slikovnice, dok će osnovnoškolci kroz igru  razvijati timski duh.

Besplatne radionice se održavaju u prostoru Igračkoteke i Razvojnog centra, u ulici Bracana Bracanovića 74/a u Podgorici. Zbog ograničenog broja mjesta, obavezno je prijavljivanje na e-mail [email protected], broj telefona 020 22 10 00 ili u inbox Facebook stranice Igračkoteka i Razvojni centar.

U ponedeljak, 29. jula sa početkom u 19 sati realizujemo edukativnu radionicu za roditelje, pod nazivom Spremnost djeteta za polazak u školu, a vodiće je psihološkinja Milica Pušonjić i učitelj Bojan Leković.

Tokom radionice, roditelji budućih prvaka čuće šta podrazumijeva spremnost za školu u svim aspektima razvoja (tjelesnom, socijalno-emocionalnom, kognitivnom), kao i koje su to vještine koje bi dijete trebalo da razvije prije polaska u školu. Takođe, razgovaraće i o tome kako roditelji mogu da pomognu svom prvačiću da savlada izazove koji ga u školi očekuju. Roditelji će moći aktivno da učestvuju i postave pitanja u vezi sa svim nedoumicama koje imaju o ovoj temi.

U utorak, 30. jula u 19 sati uslijediće kreativna radionica pod nazivom Slikovnica, namijenjena djeci predškolskog uzrasta.

Slikovnica je primijenjena likovna radionica posvećena ilustrovanju sa idejom da se serije ilustracija povezuju u cjeline – slikovnice. Teme prilagođene starosnim grupama kretaće se od jednostavnih kao sto je skup pojmova do onih složenijih gdje se tekst prenosi vizuelno. U procesu ilustrovanja djeca će istraživati različite tehnike i materijale putem kojih će praviti sopstvene slikovnice. Radionicu vodi grafička dizajnerka Ana Knežević. Mogućnost prijavljivanja imaju djeca uzrasta od 4 do 7 godina, a broj mjesta je ograničen na 15.

U petak, 2. avgusta u 19 sati biće održana  nova edukativna radionica pod nazivom Svi za jednog, jedan za sve, koja je namijenjena djeci uzrasta od 7 do 10 godina.

Igra je najzanimljivija dječija aktivnost pomoću koje se razvijaju, uče, istražuju i stiču nova znanja i vještine. Cilj radionice je razvijanje timskog duha, budući da će u fokusu radionice biti igre u grupama. Mališani će biti podijeljeni u grupe, a zatim će svi zajedno učiti o tome kako da kao tim ostavre uz saradnju, povjerenje I solidarnost. Radionice vode  Jovana Radulović i Jelena Vukčević, a broj mjesta je ograničen na 15.

Radionice realizujemo u saradnji sa Ministarstvom prosvjete, u sklopu projekta Razvojna –edukativna učionica.

SOS linija baner

SOS linija baner

Leave a Reply