Upozoravajuće pismo Zubić Vile riješilo problem s pranjem zuba

Zubić Vila je dio djetovog odrastanja i većina im se izuzetno raduje posebno jer ih nagradi za svaki mliječni zubić koji napusti svoje mjesto i ustupi ga stalnom. Da Zubić Vila, zbog te svoje uloge, može da bude i saveznik roditeljima pokazala je situacija sa dječakom Samom čiji se tata dodjetio jedne interesantne ideje.

S obzirom na to da Sam nije baš pokazivao entuzijazam u pranju zubića, a inače voli da pije sokove i jede slatkiše, Zubić Vila iliti tata smislila je kako da ga podstakne i inspiriše na redovnije održavanje higijene.

Sve se dogodilo naravno nakon ispadanja jednog Samovog mliječnog zuba. Mali Sam je tako uveče pun povjerenja i uzbuđenja pod jastuk stavio svoj ispali zubić. Drugo jutro umjesto očekivanog novca našao je pismo u kojem je pisalo:

Dragi gospodine Warren,

Kao što ste primijetili, došlo je do kašnjenja u isporuci novčanog iznosa za zub. Gospodine Warren, moram Vam reći da se to dogodilo zbog zatečenog stanja Vašeg zuba. Moram Vas informisati da mi očekujemo određenu oštećenost i potrošenost zuba koji uzimamo na procjenu. Ipak, u Vašem slučaju zub smo morali da proslijedimo komisiji za dalju procjenu.

Uvjereni smo da je razlog za takvo stanje zuba nedostatak higijene i brige s vaše strane. Pronašli smo više tragova sokova na njemu, zatim ostatke pahuljica koje ste jeli za doručak i čokolade, a koje niste propisno uklonili pravilnom tehnikom četkanja zuba. Preporučujemo da odmah i hitno popravite Vašu praksu.

Gospodine Warren, ovaj put ćemo prihvatiti Vaš zub, ali potrebno nam je Vaša garancija da će stanje vašeg sljedećeg zuba biti značajno bolje ili ćemo zadržati uplatu. “

Srdačan pozdrav,

Vaša Zubić Vila!

Izvor: Roditelji.hr

 

SOS linija baner

SOS linija baner

Leave a Reply