U Razvojnom centru učimo o saobraćajnim pravilima

Igračkoteka  i Razvojni centar udruženja Roditelji u Nikšiću organizuje ove sedmice dvije besplatne radionice za djecu osnovnoškolskog uzrasta. U utorak će biti u fokusu razvoj samopozdanja i potencijalnih vještina kod djece, dok će u četvrtak djeca na kreativan način učiti o  bezbjednosti u saobraćaju.

Besplatne radionice se održavaju u prostoru Igračkoteke i Razvojnog centra Nikšić, u Osnovnoj školi “Luka Simonović“, u ulici Nikole Tesle bb (ulaz sa dvorišne strane). Zbog ograničenog broja mjesta, obavezno je prijavljivanje na e-mail [email protected], broj telefona 063 493 493  ili u inbox Facebook stranice Igračkoteka i Razvojni centar Nikšić.

U utorak, 23. jula u 19 sati počinje nova radionica Otkriću svoj talenat, a vodiće je učiteljica Željka Šćepanović.

Cilj radionice je podsticanje djece da prije svega upoznaju, a onda kontinuirano rade na razvijanju i usavršavanju svog talenta. Jedan od preduslova za to je podsticanje mališana da učesvuju u različitim aktivnostima, kako bi na taj način prepoznali svoje potencijale, ali i unaprijedili samopouzdanje, maštu i kreativnost. Radionica je namijenjena djeci uzrasta od 7 do 14 godina.  Broj mjesta ograničen je na 20.

U četvrtak, 25. jula u 19 sati biće održana kreativno edukativna radionica za djecu, pod nazivom Siguran korak koju realizujemo u saradnji sa Alfa centrom Nikšić.

 Cilj radionice je sticanje i usvajanje novih znanja o osnovnim saobraćajnim pravilima i propisima, kako bi ih mališani primjenjivali u svakodnevnim saobraćajnim situacijama i time postali bezbjedniji u saobraćaju. Mališani će se kroz igru I podsticajne aktivnosti  upoznati o sa osnovnim saobraćajnim pravilima i propisima.Dok u drugom dijelu radionice,  gledaće  crtani Pažljivko u kojem je na zanimljiv način prikazano svako pravilo u saobraćaju o kojem će imati priliku da  pričaju  tokom radionice. Na kraju sljedi provjera znanja stečenog tokom radionice kroz popunjavanje kvizića, nakon popunjavanja istog imaće priliku da dobiju pješačke dozvole za samostalno učešće u saobraćaju ili pak u pratnji roditelja, a mjerilo je nivo već postojećeg i stečenog znanja o saobraćajnim pravilima i propisima. Radionicu će držati Sara Đoković i Marina Došen. Radionica je namijenja djeci uzrasta od 6 do 9 godina a broj jesta ograničen je na 20.

Leave a Reply