U Razvojnom centru nova radionica – U svijetu balona

Igračkoteka i Razvojni centar udruženja Roditelji u Podgorici naredne sedmice okupiće djecu različitih uzrasta u okviru kreativno edukativnog programa, osmišljen za njih. Djeca osnovnoškolskog uzrasta će usvojiti nova znanja engleskog jezika, ali razvijaće i timski duh u modelovanju raznih oblika balonima. Predškolci će unaprijediti govorno jezičke funkcije i motoriku.

Besplatne radionice se održavaju u prostoru Igračkoteke i Razvojnog centra, u ulici Bracana Bracanovića 74/a u Podgorici. Zbog ograničenog broja mjesta, obavezno je prijavljivanje na e-mail [email protected], broj telefona 020 22 10 00 ili u inbox Facebook stranice Igračkoteka i Razvojni centar.

U utorak, 23. jula, od 19 sati biće održana edukativno-kreativna radionica pod nazivom Sports are cool, koju organizujemo u saradnji sa školom engleskog jezika Helen Doron Montenegro.

Učenje po Helen Doron metodi je aktivan način učenja jezika, kroz igru i podsticajne aktivnosti  u kojem su djeca neprekidno izložena engleskom jeziku u stimulativnom okruženju. Ideja radionice je da djeca  na zanimljiv način, kroz igru i saradnju sa svojim vršnjacima usvoje nazive nekih sportova koji postoje, kao i vještine koje su potrebne za njih. Na taj način će se zabaviti, družiti sa vršnjacima, a istovremeno usvojiti nova znanja engleskog jezika, uz punu podršku i podstrek predavača. Radionicu će voditi profesori engleskog jezika Helen Doron  Ilda Taruh  i Danilo Kusovac. Radionica je namijenjena uzrastu od 5 do 9 godina, a broj mjesta je ograničen na 15.

U srijedu, 24. jula sa početkom u 19 sati biće održana radionica pod nazivom Pripremimo se za čitanje i pisanje, koju organizujemo u saradnji sa Logopedskim centrom Higia logos.

Cilj radionice je da pospješi razvoj funkcija i sposobnosti neophodnih za usvajanje vještina početnog čitanja, pisanja i računanja (pojma broja, količine i brojčanog niza). Tokom radionice djeca razvijaju govorno-jezičke, slušne i psihomotorne funkcije, koji su neophodni prediktori za uspješno učenje. Time se preveniraju specifične smetnje u učenju. Biće organizovane vježbe za razvoj ukupne psihomotorne organizovanosti, organizovanosti pažnje, vizuomotorne kontrole. Radionicu će voditi defektološkinja Danijela Rovčanin, a namijenjena je uzrastu od 3 do 5 godina. Broj mjesta je ograničen na 15.

U četvrtak 25. jula, sa početkom u 19h biće održana radionica  pod nazivom U svijetu balona, koja je namijenjena djeci od 6 do 13 godina.

Radionica je osmišljena tako da se  djeca uz pomoć animatora kroz praktičan rad, pojedinačno i u grupama, modeluju različite oblike od balona. Ciljna grupa će imati priliku da iskaže svoje kreativne potencijale, da pospješi finu motoriku, fokusiranje i koncentraciju. Radionicu vode Animatori Zabavljatori, a broj mjesta je ograničen na 16. Prisustvo roditelja je poželjno.

Radionice realizujemo u saradnji sa Ministarstvom prosvjete, u sklopu projekta Razvojna–edukativna učionica.

SOS linija baner

SOS linija baner

Leave a Reply