Raspisan naknadni konkurs za upis srednje škole, prijave u avgustu

Foto: Ilustracija

Ministarstvo prosvjete raspisalo je naknadni Konkurs za upis učenika u I razred srednjih škola za školsku 2019/20. godinu. Prijava se podnosi školi od 14. do 16. avgusta.

Iz Ministarstva prosvjete je saopšteno kandidati za upis u prvi razred podnose prijavu na Konkurs, i originalna svjedočanstva posljednja tri razreda osnovne škole i diplome o rezultatima sa državnih i međunarodnih takmičenja, odnosno dodijeljenom priznanju.

“U toku trajanja roka za podnošenje prijava za upis u školu, komisija je dužna da svakog dana objavi ažuriranu rang listu prijavljenih kandidata u cilju njihovog informisanja o mjestu na rang listi. Rang lista se objavljuje na oglasnoj tabli škole i sadrži za svakog kandidata: ime, ime roditelja, odnosno staratelja, prezime, ostvareni broj bodova pojedinačno po kriterijumima koji se vrednuju za upis i ostvareni ukupan broj bodova”, pojašnjeno je iz Ministarstva prosvjete.

Rang lista kandidata za upis u školu objavljuje se na oglasnoj tabli škole najkasnije do 20. avgusta.

Na Konkurs za upis u I razred srednje škole prijavljuju se kandidati koji su završili osnovnu školu i koji u vrijeme podnošenja prijave nijesu stariji od 17 godina.

Konkurs se može naći na sajtu Ministarstva www.mps.gov.me.

Izvor: CDM

Leave a Reply