U Razvojnom centru Nikšić nova radionica posvećena pticama selicama

Igračkoteka i Razvojni centar udruženja Roditelji u Nikšiću za ovu sedmicu organizovaće dvije besplatne radionice za djecu predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta. Mališani će unapređivati pažnju, koncentraciju i motoriku prolazeći NTC poligon, ali i učiti o pticama selicama i saznati zašto su ptice značajne.

Besplatne radionice se održavaju u prostoru Igračkoteke i Razvojnog centra Nikšić, u Osnovnoj školi “Luka Simonović“, u ulici Nikole Tesle bb (ulaz sa dvorišne strane). Zbog ograničenog broja mjesta, obavezno je prijavljivanje na e-mail [email protected], broj telefona 063 493 493  ili u inbox Facebook stranice Igračkoteka i Razvojni centar Nikšić.

U srijedu, 17. jula u 19 sati počinje radionica pod nazivom Ptice selice.

Radionicu će voditi predstavnica Centra za zaštitu i proučavanje ptica, biološkinja Marija Stanišić. Djeca će imati priliku da se upoznaju sa životnim navikama ptica selica kao što su: roda, lasta, kukavica, pčelarica, kao i da saznaju zašto su ptice važne. Radionica je namijenjena djeci uzrasta od 5 do 10 godina, a broj mjesta je ograničen na 20.

U petak, 19. jula, u 19 sati biće održana NTC Radionica koju organizujemo u saradnji sa PPU Montessori Zvono i NTC centrima Crne Gore – NTC centar Budva Vini Pu, NTC centar Kotor Osmjeh, NTC centar Bar Svetionik i Mravinjak, PPU Pinokio kod Delte, PPU Artić Pinokio koji imaju licencu za sprovođenje programa. Radionica je namijenjena djeci uzrasta od 5 do 8 godina, a vodi je NTC lincencirani predavač iz NTC centra u Nikšiću, Marina Knežević.

U toku radionice, djeca će putem asocijacija, zagonetnih pitanja, pokretnih igara i NTC poligona spretnosti razvijati brzinu razmišljanja i zaključivanja, pažnju i koncentraciju kao i koordinaciju pokreta i motoriku. Radionice su osmislili autori NTC sistema učenja, Ranko Rajović i Uroš Petrović s ciljem podizanja nivoa intelektualnih sposobnosti, sprječavanja poremećaja pažnje i koncentracije u školskom periodu, razvijanja brzine razmišljanja, povezivanja i zaključivanja kroz igru sa djecom. Broj mjesta je ograničen na 15.

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply