Naredne sedmice u Razvojnom centru učimo o bogatstvima Zemlje

Igračkoteka i Razvojni centar udruženja Roditelji u Podgorici pripremio je dvije kreativne i edukativnu radionicu za djecu različitih uzrasta. Mališani će imati priliku da naredne sedmice uposle prstiće koristeći četkice, boje i dekupaž tehniku, ali i saznaju zašto su prirodna bogatstva važna za čovječanstvo.

Besplatne radionice se održavaju u prostoru Igračkoteke i Razvojnog centra, u ulici Bracana Bracanovića 74/a u Podgorici. Zbog ograničenog broja mjesta, obavezno je prijavljivanje na e-mail [email protected], broj telefona 020 22 10 00 ili u inbox Facebook stranice Igračkoteka i Razvojni centar.

utorak, 16. jula u 19 sati uslijediće kreativna radionica pod nazivom Nacrtaj me, naslikaj me namijenjena djeci uzrasta od 5 do 10 godina.

Na kreativnoj radionici djeca će imati priliku da, koristeći četkice i boje, naslikaju lik svojih drugara prateći crte lica, uz akcenat na timski rad, razvoj socijalizacije i kreativnosti kod djece. Radionica će biti realizovana u dvorištu Igračkoteke gdje će djeca imati priliku da slobodno izraze svoju maštu. Cilj radionice je razvoj kreativnosti, motoričkih i senzornih vještina, i sve to kroz igru i neozabilaznu zabavu sa vršnjacima. Radionicu vode socijalne radnice Tanja Ćirovic i Katarina Čarapić, a broj mjesta je ograničen na 15.

U srijedu, 17. jula u 19 sati počinje radionica za djecu osnovnoškolskog uzrasta pod nazivom Kreativne zanimacije.

Dekupaž je tehnika dekorisanja predmeta ili namještaja komadima papira koja se vjekovima unazad koristi za uljepšavanje predmeta. Na radionici djeca će se uz instrukcije Jovane Radulović, detaljno upoznati sa dekupaž tehnikom, ukrasiti predmet koji odaberu ali i razvijati maštu. Cilj radionice je usvajanje novog znanja i vještina, razvijanje kreativnosti i fine motorike šake i prstiju. Mogućnost prijavljivanja imaju djeca od 7 do 10 godina. Broj mjesta je ograničen na 15.

petak, 19. jula u 19 sati biće održana edukativna radionica pod nazivom Bogatstva Zemlje, koja je jedna od tema izdanja Moja prva enciklopedija, a osmišljena je u saradnji sa Vijestima.

Na edukativnoj radionici djeca će imati priliku da saznaju zašto su prirodna bogatstva tako posebna i kako u svakodnevnom životu koristimo prirodna bogastva. Osim toga, razgovaraće o prašumama, šumama ali I drugom bilju značajnom za čovjeka. Radionicu vodi socijalna radnica Gordana Mujović Mahmutović, a namijenjena je djeci uzrasta od 5 do 9 godina. Broj mjesta je ogrančen na 15.

Radionice realizujemo u saradnji sa Ministarstvom prosvjete, u sklopu projekta Razvojna –edukativna učionica.

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply