Na Zlatici od danas i pedijatri u Domu zdravlja

Nova služba pedijatrije otvorena je danas u Domu zdravlja u podgoričkom naselju Zlatica, u kojem živi više od šest hiljada djece.

Direktor Doma zdravlja Podgorica, Nebojša Kavarić vjeruje da će otvaranje podijatrijske službe imati veliki značaj za građane koji žive na Zlatici, jer neće, kako je rekao, morati da odlaze u druge domove zdravlja, što je bio slučaj do sada.

„Ovaj dio grada je poprilično udaljen od grada i ovo je praktično jedna zaokružena gradska cjelina, sa velikim brojem građana. Djeca, kao najosjetljiviji dio populacije, zaslužuju svu pažnju Doma zdravlja“, kazao je Kavarić.

Načelnica izabranih doktora za djecu Doma zdravlja Podgorica, Paša Divanović, kazala je da će u zdravstvenoj organizaciji Zlatica izabrani pedijatar raditi od sedam do 15 sati, a kako budu rasle potrebe službe, tako će se i broj ljekara povećavati.

„Naša djeca će moći da dobiju sve usluge, koje se prije svega odnose na preventivne preglede, kako za naše bebe, djecu pred školu, tako i za školsku djecu. Pored toga dobiće i kurativne preglede. Cilj nam je da smo što bliži našoj djeci i da im izlazimo u susret. Naše kolege koje imaju dugogodišnje iskustvo će učiniti sve da mali pacijenti, ali i odrasli, odnosno roditelji, budu zadovoljni“, navela je Divanović.

Ona je apelovala na pacijente da dođu, da svoju djecu registruju blizu svojih domova.

Pozvala je roditelje da dovode djecu na preventivne preglede, da ih vakcinišu, odnosno da im daju prvu zaštitu i da im djetinjstvo protekne u zdravlju i veselju, odnosno da sjutra budu zdravi građani.

Pedijatrica u Domu zdravlja Zlatica, Snežana Perazić, kazala je da je Dom zdravlja na Zlatici počeo sa registracijom djece na odjeljenju pedijatrije.

„Zlatica je dobila jedan iskusni pedijatrijski tim, tako da su naša vrata otvorena za naše najmlađe pacijente. Poručujem roditeljima da dovedu svoju djecu, da ih registruju i da zajedno unapređujemo zaštitu i zdravlje naše djece“, poručila je Perazić.

Iz Doma zdravlja su najavili i otvaranje služe za genikologiju u jedinici na Zlatici.

Izvor: Vijesti/PR centar

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Comments

  1. Samo je u nas DZ Golubovci grom zagrmio, nikad nema dr za djecu. Uvijek rade samo prvu smjenu a ljeti ni cijelu prvu smjenu i to su sve “gostujuci” pedijatri nemamo stalnog. Tuga jedna…

Leave a Reply