Mališani u Podgorici dobijaju tri nova igrališta

Glavni grad će u narednih deset dana dobiti tri nova dječija igrališta, najavili su iz gradskog preduzeća Zelenilo.

“Ove sedmice se na pripremanju bezbjedne podloge od tartana na kojem će biti izgrađeno dječije igralište u bloku V, a radovi će biti završeni u toku naredne sedmice”, kazali su iz ovog preduzeća.

Kako se navodi, ugradno je devet novih sprava na dječijem igralištu u Bulevaru Ivana Crnojevića, na kojem će biti ugrađene dvije duple klackalice, dvije vrteške, dva konjića sa oprugom, dva tobogana sa kulom i jedna dupla ljuljaška.

“Sljedeća lokacija koja će od sjutra biti bogatija za novo dječije igralište je dvorišna strana u Ulici Svetozara Markovića. Ugradnjom metalnih sprava i redovnim obilaskom, kontrolom i servisiranjem dječijih igrališta izbjeći ćemo eventualne veće štete, a ova vrsta igrališta imaće dugotrajniji period upotrebe. Time će se značajno smanjiti troškovi popravke jer opravka postojećih drvenih igrališta na godišnjem nivou iznosi koliko i ugradnja jednog novog”, kazali su iz Zelenila.

Iz Zelenila apeluju na građane da čuvaju mobilijar ugrađen na dječijim igralištima i parkovima, kako bi duže trajao i kako bi ga koristilo što više generacija.

Izvor: RTCG

Comments

  1. A sta mislite o Bloku 9? Poslednjih godina je izgradjeno, a gradi se i dalje, novih zgrada, jako puno je djece, a svuda je beton. Ima poljana koja je ranije bila ucrtana kao park, ali naravno, preinaceno je i kako cujem i tu ce zgrada. Djeca nemaju gdje sem na ulicu po kojoj divljaju automobilima. Ovaj kvart vapi za parkicem, drvecem.

Leave a Reply