Sjutra o ljutnji na sastanku Grupe samohranih roditelja

Ljutnja je uobičajena reakcija na razvod i za djecu i za roditelje, i o njoj će se razgovarati na novom sastanku Grupe za podršku jednoroditeljskim porodicama, u četvrtak, 11. jula.

Nakon što roditelji i djeca definišu svoja osjećanja, roditelji mogu da počnu da rješavaju situaciju. Kada su djeca ljuta, važno je da im se pruži ljubav i razumijevanje, ali i da se uspostavi disciplina. Iako je roditeljima teško da gledaju svoju djecu uznemirenu ili povrijeđenu, važno je da im daju prostora da izraze svoja osjećanja i da nađu zdrav i prihvatljiv način da ta osjećanja kanališu.

Poslušajte šta psihološkinja iz Tima za podršku i pomoć jednoroditeljskim porodicama udruženja Roditelji, Milica Pušonjić, ima da kaže o ljutnji.

Roditelji će sjutra imati priliku da tokom dva sata, koliko traje susret Grupe, podijele svoja iskustva, dobiju podršku ali i sami budu podrška drugim roditeljima.

Tim za podršku i pomoć jednoroditeljskim porodicama poziva sve roditelje da dođu u četvrtak u 18 sati u prostorije udruženja Roditelji (Vuka Karadžića 2/3) gdje će, osim vršnjačke podrške, moći da dobiju i besplatan pravni savjet od advokata kao i psihološku podršku.

Roditelji koji nijesu iz Podgorice pravni savjet toga dana mogu dobiti putem besplatne SOS Roditeljske linije pozivom na broj 080 888 888 u periodu od 17 do 20 sati.

Za sva ostala pitanja SOS Roditeljska linija je dostupna svakog radnog dana od 16 do 20 sati.

Udruženje Roditelji sprovodi projekat Psihološka i pravna podrška samohranim roditeljima i jačanje grupe za samopomoć, čiji je cilj zaštita prava djece kroz podizanje svijesti građana o medijaciji kao najboljem modelu za rješavanje brakorazvodnih sporova, koji finansira Ministarstvo pravde.

Odgovore na brojna pitanja koja se tiču razvoda roditelji mogu pronaći u Vodič Procedure u razvodu i izazovi samohranog roditeljstva (5128 downloads), koji je udruženje Roditelji objavilo prošle godine.

SOS linija baner

SOS linija baner

Leave a Reply