Akcija Superheroji – dok su na liječenju pomažu djeci koja čekaju da se prikupi novac

Korisnici Fondacije Budi human postali su dio akcije pod nazivom Superheroji u okviru koje djeca koja su otišla na liječenje, pomažu djeci koja i dalje čekaju da se za njih prikupi novac

Kako je saopšteno na redovnoj godišnjoj konferenciji Fondacije, cilj kompletne akcije je kao i uvijek humanost, ali ovog puta na malo drugačiji način.

„Cijela akcija je osmišljena na način da djeca iz Fondacije koja su pošla na liječenje, pomažu djeci koja još nijesu pošla na liječenje i za koje se prikuplja novac. Oni su napravili jedan jako human gest, oni su se fotografisali, i oni su postali Superheroji Fondacije. Oni nijesu samo Superheroji Fondacije, oni su prije toga bili Superheroji svojih porodica, a uskoro će biti Superheroji čitave Crne Gore“, kazao je direktor Fondacije Budi human Goran Jovanović.

Pred objektivom poznatog fotografa Aleksandra Jaredića, djeca su se fotografisala u posebnim kostimima koje je obezbijedila Fondacija, dok je za sjajne maske bila zadužena umjetnica pod imenom Čedovište.

“Oni se nalaze u jednoj priči, gdje su Superheroji. U ovom trenutku nijesmo htjeli da otkrijemo sve fotografije. Poenta cijele priče je da uručimo postere svim tim mališanima – svaki poster ima različitu priču, različite kostime…”, kazao je Jovanović.

Dodao je da će sve fotografije moći da se pogledaju na društvenim mrežama, portalima, televiziji.

“Ovim putem bih želio da se zahvalim i Metropolisu koji je ustupio besplatno bilborde, na kojima će se nalaziti fotografije naših Superheroja, a takođe, veliko zadovoljstvo bih izrazio kompaniji Direct Media, koja će nam pomoći da ova priča odjekne što je moguće više, kao i kompaniji Vezuv Volcano, koja nas podržava već drugu godinu“, dodao je Jovanović.

Fotograf Aleksandar Jaredić nije imao dilemu kada je dobio poziv da fotografiše mališane, pristao je da se priključi kampanji, jer mu je, kako ističe, cijela ideja bila fenomenalna.

Navodi da je odmah imao viziju šta bi i kako uradio, a kada su uključili i šminkerku, cijela priča je bila kompletna.

„Jedna od ideja za samo fotografisanje je bila da i toj djeci i roditeljima pružimo neki novi doživljaj, da fotografisanje prođe u najboljoj mogućoj atmosferi, i tako je i bilo. Čak mislim da smo svi bili iznenađeni koliko su djeca i roditelji kooperativni, tako da je to bilo jedno neobično i lijepo iskustvo za sve nas“, kazao je Jaredić.

Kako navode iz kompanije Vezuv Volcano, koja je zlatni donator Fondacije Budi human, počastvovani su što su dio jedne ovakve kampanje koja je vratila osmiijeh na lice djeci koja se bore za zdravlje.

„Čast nam je i što nam stoji ime ispod natpisa Zlatni sponzor, jer je privilegija što možete pomoći drugima. Iskoristio bih ovu priliku da pozovem društvene i privatne organizacije, subjekte, grupe, pojedince,… svako ko je u mogućnosti da obrati pažnju na Fondaciju Budi human. Osjećaj koji mi dobijamo zauzvrat je neprocjenjiv“, kazao je Sveto Vasiljević ispred kompanije Vezuv Volcano.

Kako je najavljeno, tokom septembra i oktobra, Fondacija planira i izložbu fotografija, gdje će svi zainteresovani moći da pogledaju sjajne Superheroje na jednom mjestu.

U proteklom periodu Fondacija je uspjela da prikupi novac za liječenje ukupno 16 mališana, u iznosu od skoro 538.000 eura. Trenutno se na sajtu Fondacije prikuplja novac za sedmoro djece.

Jovanović je kazao najveća zasluga za prikupljeni novac ide građanima Crne Gore, koji doniraju i pomažu onima kojima je to najpotrebnije.

„Naši planovi za narednu godinu su prevashodno da pomognemo djeci koja su oboljela od karcinoma, a koja su pomognuta od strane Fonda zdravstva, ali im nijesu plaćene neke osnovne stvari kao što su smještaj i slično, tako da aktivno radimo na otvaranju tih mogućnosti“,  zaključio je direktor Fondacije Budi human Goran Jovanović.

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Leave a Reply