Ove godine u Herceg Novom besplatni udžbenici za đake prva četiri razreda

Opština Herceg Novi ove godine obezbijediće komplete udžbenika za sve učenike prva četiri razreda u četiri hercegnovske osnovne škole, njih ukupno 1.412.

Prošle godine u ovoj opštini besplatne udžbenike su dobili đaci prva tri razreda.

Tender za nabavku udžbenika raspisan je danas, a kompleti će, kao i proteklih godina biti dostavljeni školama i uručeni đacima u učionicama prvog dana nove školske godine, saopšteno je iz Opštine.

“Roditelji najmlađih osnovaca u Herceg Novom i ove godine će lakše opremiti mališane za polazak u školu, zahvaljujući podršci Opštine Herceg Novi. Broj kompleta udžbenika koje Opština obezbjeđuje iz godine u godinu je sve veći. Pretprošle godine knjige su dobili prvaci, lani đaci prva tri razreda, a za školsku 2019/20. godinu i učenici četvrtog razreda osnovnih škola”, navodi se u saopštenju.

Dodaju da ove godine komplete udžbenika dobija 358 đaka više nego prošle, što je pozitivan trend koji će, kako kažu, biti nastavljen.

Cilj lokalne uprave je, kako su kazali, da poboljša uslove za školovanje što većeg broja mladih sugrađana, a roditeljima pomogne da im obezbijede sve preduslove za buduće uspjehe.

“Nabavka udžbenika je jedna od brojnih aktivnosti koje Opština Herceg Novi sprovodi, iako nije zakonom obavezna, a sve u cilju poboljšanja standarda u školama i podrške djeci i mladima. Lokalna uprava, preko Sekretarijata za kulturu i obrazovanje, tokom cijele školske godine obezbjeđuje besplatan prevoz svim đacima iz sela i prigradskih naselja, kao i onima čije su porodice u teškoj materijalnoj situaciji i štićenicima Dječijeg doma Mladost, dodjeljuje stipendije i nagrade za najuspješnije, pomaže odlazak na takmičenja i edukativne sadržaje, te učešćem u različitim projektima predstavlja stalnog partnera i podršku vaspitno-obrazovnih ustanova na teritoriji grada”, kazali su iz hercegnovske Opštine.

Izvor: RTCG

Comments

  1. Da se srece da bude svudje .Neko ima djaka dosta ,treba sve to kupiti
    Nisu vise knjige kao nekad da posle brata ili seste koristi neko .Bitno je da su voce dali 😐😂😂

Leave a Reply