Naredne sedmice nova radionica posvećena vremenu

Igračkoteka i Razvojni centar udruženja Roditelji u Podgorici za narednu sedmicu pripremio je tri radionice za djecu različitih uzrasta. Najmlađi drugari će zajedno sa roditeljima učestvovati u muzičkoj radionici, a malo stariji se pripremati za školu. Školarci će učiti o vremenskim prilikama i godišnjim dobima.

Besplatne radionice se održavaju u prostoru Igračkoteke i Razvojnog centra, u ulici Bracana Bracanovića 74/a u Podgorici. Zbog ograničenog broja mjesta, obavezno je prijavljivanje na e-mail [email protected], broj telefona 020 22 10 00 ili u inbox Facebook stranice Igračkoteka i Razvojni centar.

ponedjeljak, 1. jula, od 18 sati uslijediće muzička radionica za djecu jaslenog uzrasta, od 1 do 3 godine i njihove roditelje, pod nazivom Rastimo uz muziku.

Cilj radionice je podsticanje razvoja muzičkih sposobnosti djece najmlađeg uzrasta, ali i niza drugih sposobnosti koje razvijamo kroz muziku. Na taj način podstičemo verbalnu komunikaciju, kognitivne i motoričke sposobnosti, društvene i emocijalne vještine i kreativnost. Kroz druženje i igru bebe prave prve muzičke korake, ali i prve glasove od “a” do note “la”. Osim toga, roditelji stiču iskustvo o značaju pravilnog muzičkog razvoja svog djeteta. Radionicu će voditi muzički pedagog Jana Adzić, a broj mjesta je ograničen na 5.

U srijedu, 3. jula u 19 sati počinje edukativno-kreativna radionica pod nazivom Vrijeme, koja je jedna od tema izdanja Moja prva enciklopedija, a osmišljena je u saradnji sa Vijestima.

U edukativnom dijelu radionice djeca će se upoznati sa biljkama i životinjama koje su karakteristične za svako godišnje doba, kao i sa vremenskim prilikama. Radionicu će voditi učiteljice Sanja Kažić i Sanja Čolaković Šišević, a namijenjena je djeci uzrasta od 6 do 10 godina. Broj mjesta je ograničen na 20.

Radionicu realizujemo u saradnji sa Ministarstvom prosvjete, u sklopu projekta Razvojna – edukativna učionica.

petak, 5. jula  u 19 sati biće održana radionica pod nazivom Da nam škola bude laka, koju realizujemo u saradnji sa obrazovnim centrom Baltazar, koji ima licencu za sprovođenje programa.

Obrazovno-razvojni program namijenjen je djeci uzrasta od 4 do 6 godina i ima za cilj da kroz razvoj fine motorike, socijalne i emocionalne zrelosti, opažanja, pamćenja i pažnje omogući djeci lakši i uspješniji prelazak iz vrtića u školu. Program se izvodi kroz interaktivne aktivnosti koje uključuju timski rad, saradnju i individualno osamostaljivanje i prilagođen je uzrastu djeteta. Na taj način podstiče se razvoj intelektualne, socijalne i emocionalne spremnosti djeteta. Neke od aktivnosti kojima se stimuliše rani razvoj su grafo-motoričke vježbe, vježbe opažanja  percepcije, vježbe slušanja i pričanja, matematičko-logičke vježbe, poligon spremnosti. Radionicu vodi Ivana Leovac Radulović, a broj mjesta je ograničen na 10.

Radionicu realizujemo u saradnji sa Ministarstvom prosvjete, u sklopu projekta Razvojna – edukativna učionica.

SOS linija baner

SOS linija baner

Leave a Reply