Radionice posvećene pažnji, koncentraciji i kreativnosti

U Igračkoteci i Razvojnom centru udruženja Roditelji u Nikšiću i ove sedmice pripremili su dvije besplatne radionice za djecu predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta. Mališani će imati priliku da izraze svoju kreativnost na platnu, ali i da se zabave rješavanjem zadataka na abakusu.

Besplatne radionice se održavaju u prostoru Igračkoteke i Razvojnog centra Nikšić, u Osnovnoj školi “Luka Simonović“, u ulici Nikole Tesle bb (ulaz sa dvorišne strane). Zbog ograničenog broja mjesta, obavezno je prijavljivanje na e-mail [email protected], broj telefona 063 493 493  ili u inbox Facebook stranice Igračkoteka i Razvojni centar Nikšić.

U utorak, 25. juna, u 18 sati počinje slikarska radionica pod nazivom Anđeo na platnu, koju realizujemo u saradnji sa M.I art, a vodiće je slikarka Ivana Milić.

Inspirisani djelima slikarke, djeca će imati priliku da nauče kako se koristi slikarska oprema, oprobaju se u radu sa akrilnim bojama i upoznaju strukturu slikarskog platna. Cilj radionice jeste razvijanje umjetničkog izražavanja djeteta, mašte i intuitivne slobode. Radionica je namijenjena djeci uzrasta od 7 do 10 godina. Broj mjesta ograničen je na 15.

U četvrtak, 27. juna, u 19 sati biće održana radionica Upoznajmo čari abakusa, koju realizujemo u saradnji sa internacionalnom školom Mentalne aritmetike Malac genijalac.

Na radionici djeca će biti u prilici da nauče osnove mentalne aritmetike, upoznaju čudesnu računaljku –  abakus i zabave se rješavajući zanimljive zadatke. Cilj radionice je da, osim učenja novog kroz igru, djeca maksimalno probude svoje mentalne kapacitete i da razvijaju pažnju, memoriju, koncentraciju, maštu, samopouzdanje. Radionica je namijenjena djeci uzrasta od 5 do 12 godina a vodiće je licencirani predavači škole Malac genijalac, Mirjana Tomašević i Kristina Rakočević. Broj mjesta ograničen je na 20.

Procedure i Izazovi Samohranog…

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply