U Razvojnom centru naredne sedmice radionica o dojenju

Igračkoteka i Razvojni centar udruženja Roditelji u Podgorici naredne sedmice okupiće trudnice i mame sa njihovim bebama na savjetodavnoj radionici gdje će otkloniti nedoumice o dojenju i razgovarati o izazovima na koje nailaze. Predškolarci i djeca osnovnoškolskog uzrasta praviće čudovišta od plastelina, ali i otkriti brojne zanimljivosti enciklopedije Dan i noć.

Besplatne radionice se održavaju u prostoru Igračkoteke i Razvojnog centra, u ulici Bracana Bracanovića 74/a u Podgorici. Zbog ograničenog broja mjesta, obavezno je prijavljivanje na e-mail [email protected], broj telefona 020 22 10 00 ili u inbox Facebook stranice Igračkoteka i Razvojni centar.

U ponedjeljak, 24. juna sa početkom u 19 sati uslijediće savjetodavna radionica za trudnice, mame i bebe pod nazivom Dojenje bez prepreka.

Prilikom dojenja mogu se javiti nedoumice i problemi koji se lakše rješavaju uz podršku. Pozivamo sve trudnice, mame i bebe koje imaju pitanja i nedoumice u vezi sa dojenjem da se prijave i prisustvuju radionici. Vršnjačke savjetnice za dojenje udruženja Roditelji odgovaraće na pitanja i dati praktičnu i neposrednu podršku za rješavanje ovih problema.

Radionicu realizujemo u saradnji sa Ministarstvom prosvjete, u sklopu projekta Razvojna – edukativna učionica.

U srijedu , 26. juna u 19 sati počinje kreativna radionica pod nazivom Monsters, a namijenjena je djeci uzrasta od 3 do 8 godina.

Djeca će imati priliku da od plastelina i drugih materijala i ukrasa prave čudovišta. Razvijaće strpljenje i upornost pri čemu će svako dijete napraviti svoje čudovšte ali i ispričati svojim vršnjacima priču zašto je baš njegovo kreativno djelo najstrašnije i posebno. Cilj radionice je da probudi dječiju maštu i na zabavan način unaprijedi njihove motoričke i jezičke sposobnosti. Radionicu vodi saradnica Marina Bokan, a realizujemo je u saradnji sa Ministarstvom prosvjete, u sklopu projekta Razvojna – edukativna učionica. Broj djece je ograničen na 15.

U petak, 28. juna u 19 sati biće održana  edukativna radionica Dan i noć, koja je jedna od tema izdanja Moja prva enciklopedija, a osmišljena je u saradnji sa Vijestima.

Na edukativnoj radionici djeca će podijeliti svoja iskustva i znanja  o danu i noći, a potom saznati šta se događa u prirodi u toku njih.

Koje su to životinje i ptice budne noću i šta rade? Gdje su zvijezde i mjesec danju? Na ova i mnoga druga pitanje dobiće odgovore od vaspitačice Bojane Đukanović.  Takođe, u drugom dijelu radionice imaće priliku da kroz likovne aktivnosti prikažu nova saznanja na ovu temu i na taj način iskažu svoju kreativnost. Radionica je namijenjena djeci uzrasta od 4 do 7 godina, a broj mjesta ograničen na 15.

Leave a Reply