Ove sedmice muzička i čitalačka radionica

Igračkoteka i Razvojni centar udruženja Roditelji u Nikšiću ove sedmice organizuje dvije besplatne radionice za djecu predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta. Najmlađi će uživati u muzičkim čarolijama, dok će malo stariji drugari, inspirisani divnom basnom, razvijati kreativnost i bogatiti vokabular.

Besplatne radionice se održavaju u prostoru Igračkoteke i Razvojnog centra Nikšić, u Osnovnoj školi “Luka Simonović “, u ulici Nikole Tesle bb (ulaz sa dvorišne strane). Zbog ograničenog broja mjesta, obavezno je prijavljivanje na e-mail [email protected], broj telefona 063 493 493 ili u inbox Facebook stranice Igračkoteka i Razvojni centar Nikšić.

U srijedu, 19. juna u 19 sati počinje muzička radionica pod nazivom Vrijeme je za muziciranje, koju realizuju u saradnji sa Muzičkom školicom TonTon, za djecu uzrasta od 3 do 6 godina.

Muzika je neizostavni dio života i svuda je oko nas. Ona je mnogo više od zvuka i čula sluha, protkana žicom razvoja kroz koje dijete prolazi. Podstiče druželjubivost, razvija kreativnost i socijalne vještina. Edukacija TonTon bazira se na jedinstvenom programu rada sa djecom predškolskog uzrasta kroz muzičke radionice. U toku radionice djeca će imati priliku da obrađuju pjesme po sluhu, sviranje na instrumentima Orfovog instrumentarijuma i da aktivno slušaju muziku i na taj način razvijaju svoju muzikalnost. Cilj ovih radionica jeste razvoj kognivnih sposobnosti, motoričkih, razvoj verbalne komunikacije i emocionalne vještine. Radionicu će voditi muzički pedagog Jana Adzić. Broj mjesta je ograničen na 10.

U petak, 21. juna u 19 sati biće održana radionica na kojoj će biti predstavljena knjiga Sve je dozvoljeno – ili Uvijek biti dobar, to niko ne može, njemačke autorke Nele Most.

Ova predivna basna će inspirisati učesnike radionice da razgovaraju  o tome zašto je lijepo ponašanje važno, šta nije kulturno i zbog čega uvijek treba da se trudimo da budemo dobri. Nakon čitanja i razgovora o knjizu, djeca će imati priliku da učestvuju u igri i da se kreativno izraze. Želja je da se ovim aktivnostima kod djece podstakne mašta, razmišljanje i izražavanje, kao i kreativnost i razvoj sitne motorike. Radionicu realizuje Čigralište, a vodiće je njegova autorka Aleksandra Vujisić. Namijenjena je djeci uzrasta od 4 do 7 godina. Broj mjesta je ograničen na 10.

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply