U Razvojnom centru nova radionica- Naša planeta

Djeca predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta naredne sedmice moći će da učestvuju u tri radionice, koje je pripremio Razvojni centar udruženja Roditelji u Podgorici. Usvajaće novo znanje iz engleskog jezika, kroz igru, unaprijediti govorno jezičke funkcije ali i otkriti brojne zanimljivosti o našoj planeti.

Besplatne radionice se održavaju u prostoru Igračkoteke i razvojnog centra, u ulici Bracana Bracanovića 74/a u Podgorici. Zbog ograničenog broja mjesta, obavezno je prijavljivanje na e-mail [email protected], broj telefona 020 22 10 00 ili u inbox Facebook stranice Igračkoteka i Razvojni centar.

U ponedeljak, 17. juna u 19 sati i 15 minuta  počinje edukativno kreativna radionica pod nazivom Hello Summer, koju realizujemo u sa saradnji školom engleskog jezika  Helen Doron Montenegro.

Učenje po Helen Doron metodi je aktivan način učenja jezika, kroz igru i podsticajne aktivnosti u kojem su djeca neprikidno izložena engleskom jeziku u stimulativnom okruženju. Kroz razne edukativne igrice djeca ce naučiti razne ljetne riječi i izraze na engleskom jeziku. Na taj način će se zabaviti, družiti sa vršnjacima, a istovremeno usvojiti nova znanja engleskog jezika, uz punu podršku i podstrek predavača. Radionicu će voditi profesorice engleskog  jezika Helen Doron  Nina Ivanović  i Biljana Zec. Radionica je namijenjena uzrastu od 4 do 7 godina, a broj mjesta je ograničen na 15.

U utorak, 18. juna u 19 sati uslijediće edukativna radionica pod nazivom Naša planeta, koja je jedna od tema izdanja  Moja prva enciklopedija, a osmišljena je u saradnji sa Vijestima.

Na edukativnoj radionici djeca će imati priliku da otkriju brojne zanimljivosti naše planete. Šta je to Zemlja? Od čega je napravljena i ko sve na njoj živi ? Da  li jedino na njoj ima života? Na ova i mnoga druga pitanja drugari će saznati od učitelja Bojana Lekovića. Radionica je namijenjena djeci uzrasta od 6 do 10 godina, a broj mjesta je ograničen na 15.

U srijedu, 19. juna u 19 sati počinje radionica Pripremimo se za čitanje i pisanje koju organizujemo u saradnji sa Logopedskim centrom Higia logos.

Cilj radionice je da pospješi razvoj funkcija i sposobnosti neophodnih za usvajanje vještina početnog čitanja, pisanja i računanja (pojma broja, količine i brojčanog niza). Tokom radionice djeca razvijaju govorno-jezičke, slušne i psihomotorne funkcije. Biće organizovane vježbe za razvoj ukupne psihomotorne organizovanosti, organizovanosti pažnje, vizuomotorne kontrole, doživljaja tjelesne cjelovitosti i vremensko-prostorne orijentacije. Biće i logopedske vježbe za razvoj logomotorike, jezičkih funkcija neophodnih za razvoj impresivnog i ekspresivnog govora, grafomotorike, sukcesivnih funkcija. Radionicu vodi defektološkinja Danijela Rovčanin, a namijenjena je uzrastu od 5 do 7 godina. Broj mjesta je ograničen na 15.

Radionicu realizujemo u saradnji sa Ministarstvom prosvjete, u sklopu projekta Razvojna –edukativna učionica.

Leave a Reply