Novi ciklus Mliječnog puta od 19. juna

Sponzorisana objava

Još jedan ciklus Bio Save besplatnog, jednomjesečnog programa pripreme za buduće roditelje Mliječni put, počinje 19. juna, a prijave su već počele. Programom je predviđena edukacija o nizu tema koje pomažu roditeljima da spremni dočekaju porođaj i prve dane sa bebom.

Zbog ograničenog broja mjesta prisustvo je moguće uz prethodnu prijavu, pozivom na broj 067 252 253.

Bio Save: Mliječni put – PROGRAM

• dr Vojislav Miketić, ginekolog – Trudnoća i porođaj – jedinstveno iskustvo;
• vms babica Marijana Bogavac – Dojenje – Na mliječnom putu;
• vms babica Marijana Bogavac – Prvi dan u kući sa bebom;
• Magdalena Vuković, nutricionista – Ishrana u trudnoći i tokom dojenja;
• dr Anđela Raičević, stomatolog – Nekoliko savjeta za zdrave zube;
• Jelena Stanišić, biolog – Matične ćelije – zalog za budućnost;
• dr Branka Samardžija Jovanović, pedijatar – Prva pitanja za pedijatra.

Za svrhu obuke koristiće se najsavremenija oprema, u vidu npr. realnih modela specijalno osmišljenih za potrebe obučavanja. Predviđena su 4 predavanja po 2 sata, od 18:30 do 20:30, srijedom, jednom sedmično, u konferencijskoj sali hotela CentreVille. Dobrodošlo je prisustvo oba buduća roditelja, tj. oba partnera.

Prolazeći Mliječnim putem:

  • Upoznajete sa svim važnim momentima porođaja i na šta treba posebno da obratite pažnju;
  • Naučićete vještine dojenja – kako podstaći laktaciju i pravilno postaviti bebu na dojku;
  • Spremićete se za prvi dan u kući sa bebom;
  • Saznaćete odgovore na pitanja koja roditelji najčešće postavljaju pedijatrima;
  • Koji je put do zdrave kože bebe;
  • Učićete vještine ranog stimulativnog razvoja novorođenčeta i malog djeteta;
  • Posmatraćete svijet iz bebine perspektive, koračaćete u dječijim cipelicama.

“Naša želja je da pružimo podršku svim trudnicama koje žele da doje. Trudnice će dobiti praktične savjete, naučiće da prate znake svoga tijela, prepoznaju zahtjeve bebe. Prva stanica na Mliječnom putu je porođaj, koji kod žene budi strepnju. Cilj nam je da približimo trudnicama porođaj na način koji je njima prihvatljiv. Želimo da trudnice razumiju šta se dešava tokom porođaja.  Prate se faze porođaja, upoznaje se epiduralna analgezija”, pojašnjavaju iz Bio Save-a.

Podsjećaju da je trudnoća jedinstven period u životu svake žene, vrijeme u kom se ona priprema za svoju biološku ulogu da postane majka.

“Svaka žena osjeti trenutak kad je spremna da se ostvari kao majka. Nekada je majčinstvo bilo najznačajnija uloga za ženu, međutim danas je drugačije. Žena svoj dosadašnji način života usklađuje sa izazovima majčinstva”, navode iz Bio Save-a.

Ukazuju i da parovi koji čekaju bebu odjednom uočavaju da „ima više trudnica nego prije“, reaguju na dječija ponašanja, počinju da se interesuju za roditeljske priče o djeci, iskustva u odgajanju djece i slušaju razne savjete, neprimjetno ulaze u jedan novi svijet.

Smatraju i da najveći broj žena želi da doji, ali često ne uspiju da ostvare svoju želju.

“Savjeti koji dolaze sa svih strana često unose zabunu. Dojenje i njega bebe je put koji traje. Da bi se stiglo do cilja, za put se treba pripremiti”, dodaju iz Bio Save-a.

Zato vjeruju da je potrebno je da budući roditelji razumiju kako beba doživljava svijet oko sebe, mamu, tatu, kako komunicira, koliko joj hrane treba, šta je to što bebama prija.

“Drage trudnice, Mliječni put će vas naučiti svemu što treba da znate da budete saradnik timu koji vas porađa kad vaš porođaj počne. Dolazak kući sa bebom je prelijep dugo iščekivan dan! Učinićemo ga još ljepšim. Pripremićemo vas za sljedeći korak roditeljstva”, obećavaju iz Bio Save-a.

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Leave a Reply