Naredne sedmice nova radionica enigmatike za djecu  

Igračkoteka i Razvojni centar udruženja Roditelji u Podgorici naredne sedmice organizuje tri besplatne kreativno-edukativne radionice. Prijavljena djeca će imati priliku da saznaju brojne zanimljivosti o vodama, bogatiće rečnik i učiće se lijepom izražavanju. Osim toga, zabaviće se otkrivajući dječiju enigmatiku.

Besplatne radionice se održavaju u prostoru Igračkoteke i razvojnog centra, u ulici Bracana Bracanovića 74/a u Podgorici. Zbog ograničenog broja mjesta, obavezno je prijavljivanje na e-mail [email protected], broj telefona 020 22 10 00 ili u inbox Facebook stranice Igračkoteka i Razvojni centar.

U ponedeljak, 10. juna u 18 sati počinje nova edukativna radionica pod nazivom Voda, koja je jedna od tema izdanja  Moja prva enciklopedija, a osmišljena je u saradnji sa Vijestima.

Djeca će se upoznati sa osnovnim karakteristikama vode i saznati gdje je sve ima. Osim toga, imaće priliku da saznaju zašto je voda važna svim živim bićima. Sami će prepoznati i dopuniti znanje o životinjama iz mora, jezera, rijeka i močvara. Kroz manje eksperimente naučiće o osobinama vode. Šta se nalazi na dnu mora? Da li školjke rastu? Ko osim foki pliva u polarnim vodama? Na ova i mnoga druga pitanja, mališani će dobiti odgovore od saradnice Marine Bokan.

Radionica je namjenjena djeci uzrasta od 5 do 10 godina, a broj mjesta je ogranicen na 15.

U srijedu, 12. juna u 19 sati biće održana kreativno edukativna radionica pod nazivom Enigmatika za djecu, koja je namijenjena djeci uzrasta od 7  do 10 godina.

Dječija enigmatika  pored toga što ima zabavni karakter, podstiče maštu, dječiji intelekt i utiče na bogatstvo rječnika. U toku radionice djeca će se upoznati sa raznim formama enigmatike, rebusima, ukrštenicama, pitalicama, premetaljkama zagonetkama ali i načinom njihovog rješavanja. Pri čemu će imati priliku da stiču samopouzdanje rješavanjem raznih formi, podsticanjem logičkog razmišljanja i sve to  prilagođeno njihovom uzrastu. Radionicu vodi učiteljica Lidija Đukić Zečević, a realizujemo je u saradnji sa Ministarstvom prosvjete, u sklopu projekta Razvojna –edukativna učionica.

U petak, 14.juna u 19 sati organizujemo radionicu Jezičko razgibavanje, na kojoj će drugari uz instrukcije Danijele Knežević, menadžerke kreativnih komunikacija, naučiti korisne vještine komunikacije.

Jezičko razgibavanje je radionica namijenjena djeci uzrasta od 6 do 12 godina.

U okviru ove radionice djeca na nenametljiv i zabavan način uče osnove komuniciranja, nadograđuju fond riječi i vježbaju verbalnu fluentnost (rječitost). Tokom radionice djeca sarađuju sa vršnjacima i uče se timskom radu kroz posebno osmišljene jezičke igre. Neke od igara u kojima djeca učestvuju tokom radionice su: premetaljke, ulančavanje riječi, rimovanje, asocijacije, pripovjedanje. Ove igre im pomažu da se ljepše izražavaju, obogate svoj rječnik i postižu bolje rezultate u školi, ali i vježbaju vještinu komuniciranja. Radionica je namijenjena školarcima, a broj mjesta je ograničen na 15.

Leave a Reply