Igračkoteka i Razvojni centar od sjutra u Nikšiću

Mališani iz Nikšića i njihovi roditelji će u subotu, 8. juna, u Osnovnoj školi “Luka Simonović” uživati u trosatnoj humanitarnoj Žurkoteci koja će biti organizovana povodom početka rada Igračkoteke i razvojnog centra u tom gradu.

Kao i uvijek, Žurkoteka će imati humanitaran karakter pa će za ulazak biti potrebno donijeti igračku (interaktivnu od drveta ili kvalitetne plastike) ili knjigu za djecu. Igračke i knjige ne moraju biti nove, ali je neophodno da budu dobro očuvane kako bi se mogle uvrstiti u fond biblioteke igračaka.

Tokom programa Žurkoteke biće organizovano prikupljanje igračaka, opreme i novčanih sredstava za početak rada centra kao i zabavno-edukativni program u kojem će se sa djecom i roditeljima družiti dječiji animatori Žarko Žabac, Šanta Panta i Animatori PG, kao i članovi udruženja Roditelji i učenici škole “Luka Simonović”.

U toku Žurkoteke biće organizovana i humanitarna prodaja kolača pa će građani Nikšića imati priliku da i na taj način pomognu u prikupljanju sredstava za rad i opremanje Igračkoteke i Razvojnog centra. Kolače za ovu akciju su obezbijedile radionice kolača: Anin medeni kutak, Rafaelo, Desert, Folow me, Au naturale, Cakes Nikšić, Merlin i Branka Šakotić.

Prostorije u kojima će biti smješteni Igračkoteka i Razvojni centar u vlasništvu su OŠ “Luka Simonović”, koja ih je ustupila Udruženju na petogodišnje korišćenje. Prostor ima dvije prostorije, od kojih će jedna biti učinica, a druga će se koristiti za biblioteku igračaka i knjiga.
Učionicama su bile neophodne sanacija i adaptacija, koje su urađene zahvaljujuči podršci brojnih donatora, među kojima su Erste banka, Alter Modus, Societe Generale banka, Ramel, Joković prestige, Haus majstor, Balbo Radulović, Mazor, Ening, Mesna industrija Goranovic, Gazdinstvo Buturović, NTC, Lux Nikšić, VH Montenegro, Jadroagent Bar, Vodovod Nikšić, Osmanagić Co, Gradnja Inženjering, ZTI Inženjering, Akropolis, Dormeo/Studio Moderna, Raduč doo, Popović Žitopromet, Mond…

U susret početku rada Igračkoteke i Razvojnog centra Nikšić svakodnevno pristižu donacije privrednih subjekata u vidu igračaka i opreme, među kojima su Erste banka, Neregelia, Gift Shop Alek, MM Mont i Knežević Transport. Podršku otvaranju su obezbijedili i Jovana&Đorđe photography i agencija MAMA.

Igračkoteka (biblioteka igračaka) i Razvojni centar biće mjesto gdje će roditelji i staratelji moći besplatno da iznajme neku od didaktičkih igračaka za svoje dijete i vrate je nakon određenog perioda, slično iznajmljivanju knjiga u biblioteci. Pored klasičnog iznajmljivanja igračaka, djeca će, zajedno sa svojim roditeljima/starateljima, moći da učestvuju u besplatnim tematskim radionicama i predavanjima. Korisnici ovih servisa će moći da budu sva djeca i Roditelji iz Nikšića, dok će za socijalno ugrožene porodice postojati posebni programi podrške.

SOS linija baner

SOS linija baner

Comments

Leave a Reply