Mališanima u dječijoj bolnici u Pogorici dodjeljuju diplome za hrabrost

U Institutu za bolesti djece Kliničkog centra Crne Gore od prije nekoliko mjeseci su počeli da mališanima dodjeljuju diplome za hrabrost nakon različitih bolnih procedura i intervencija.

Kako su kazali iz PR službe KCCG portalu Roditelji.me diplome su počeli da daju prije četiri mjeseca tj. dolaskom novog menadžmenta Instituta za bolesti djece, dr Saše Radovića i dr Veselinke Djurišić.

Diplome uručuju djeci na odjeljenju dječije hirurgije nakon hirurških procedura, intervencija u lokalnoj anesteziji u hirurškoj sali i u ambulanti, na odjeljenju gastroenterologije nakon endoskopskih procedura gastroskopije i kolonoskopije kao i na hematologiji i onkologiji.

“Naravno u skladu sa kliničkom slikom, psihološkim aspektom kao i u zavisnosti od uzrasta ovo nije striktno pravilo i dodjeljuje se na nivou cijelog Instituta za bolesti djece KCCG”, pojašnjavaju iz KCCG.

Svoje pacijente vide kao hrabre velike borce, zbog čega zaslužuju poštovanje.

“Kada su u pitanju invazivne i bolne procedure, djeca pokazuju, uz našu pripremu, izuzetnu hrabrost, saradnju i strpljenje, pa smo odlučili da ih diplomama za hrabrost nagradimo i pohvalimo”, kažu iz KCCG.

Ideja i grafički izgled diploma su predlog doktora Radović i Đurišić.

“Naravno da je malo ograničenje kvalitet izrade i finansijska sredstva za frekventnost dodjele diploma ali uz podršku naših prijatelja iz kompanije Merkator, Bijelo Polje i AP Print nastojimo da diplome budu uručene svim pacijentima koji se zbrinjavaju”, kazali su iz KCCG.

 

Comments

    • Nela Đukanović ne treba djecu ubacivati u stereotipe. Rekla sam da je divna ideja, da se djeca sigurno osjete bolje, podrzavam i promovisacu akciju, ali morala sam ukazati naovo

    • Divan gest! Djeca vole diplomice i u ovim momentima kad su bolesni će im mnogo značiti, to je neosporno. Međutim, moram priznati i meni su zapale za oko boje. Problem je lako rješiv, novu seriju diploma nek štampaju u npr. žutoj, narandžastoj i ljubičastoj boji ili nek budu dvobojne npr. plavo-crvene. Često nesvjesno doprinosimo jazu među djecom različitog pola.

    • Srdjan Z Nisavic Ok, samo sam podijelila svoje misljenje na osnovu 24 godine rada u ucionici. Problem jaza medju polovima zahtjeva malo strucnije objasnjenje. Mogu samo kratko reći da je često uzrok lošim odnosima u porodici i društvu, uzrok je raznim oblicima nasilja. Ako to nije dovoljno velik problem, ok nek bude da je tako. Uzgred, ne doticu me zajedljivi komentaru koji nemaju osnova. Pojedinci samo gledaju da u svaku priču ubace temu o homoseksulnosti i na zalost većina ih smatraju duhovitima. Mislim da je to drugi veliki problem. Ako smijem da mislim… 😉

  1. Nije tačno da su dodjele diploma počele prije 4 mjeseca, moj sin je istu ovu diplomu dobio od tada fenomenalnog i ljubaznog osoblja Dnevne Dječije Bolnice prije godinu i dva mjeseca tacnije prije 14 mjeseci…neznam zasto nečije ideje i zasluge pripisuju novonastalim čelnicima ,pa valjda je još neko zaslužan za rad u Kliničkim centrima ,Institutima, Domovima zdravlja osim direktora i poddirektora…Navikli da se kite tuđim perijem…al’ neka vam je srećna stara/nova ideja …

Leave a Reply