Mališanima u dječijoj bolnici u Pogorici dodjeljuju diplome za hrabrost

U Institutu za bolesti djece Kliničkog centra Crne Gore od prije nekoliko mjeseci su počeli da mališanima dodjeljuju diplome za hrabrost nakon različitih bolnih procedura i intervencija.

Kako su kazali iz PR službe KCCG portalu Roditelji.me diplome su počeli da daju prije četiri mjeseca tj. dolaskom novog menadžmenta Instituta za bolesti djece, dr Saše Radovića i dr Veselinke Djurišić.

Diplome uručuju djeci na odjeljenju dječije hirurgije nakon hirurških procedura, intervencija u lokalnoj anesteziji u hirurškoj sali i u ambulanti, na odjeljenju gastroenterologije nakon endoskopskih procedura gastroskopije i kolonoskopije kao i na hematologiji i onkologiji.

“Naravno u skladu sa kliničkom slikom, psihološkim aspektom kao i u zavisnosti od uzrasta ovo nije striktno pravilo i dodjeljuje se na nivou cijelog Instituta za bolesti djece KCCG”, pojašnjavaju iz KCCG.

Svoje pacijente vide kao hrabre velike borce, zbog čega zaslužuju poštovanje.

“Kada su u pitanju invazivne i bolne procedure, djeca pokazuju, uz našu pripremu, izuzetnu hrabrost, saradnju i strpljenje, pa smo odlučili da ih diplomama za hrabrost nagradimo i pohvalimo”, kažu iz KCCG.

Ideja i grafički izgled diploma su predlog doktora Radović i Đurišić.

“Naravno da je malo ograničenje kvalitet izrade i finansijska sredstva za frekventnost dodjele diploma ali uz podršku naših prijatelja iz kompanije Merkator, Bijelo Polje i AP Print nastojimo da diplome budu uručene svim pacijentima koji se zbrinjavaju”, kazali su iz KCCG.

 

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Comments

  1. Nije tačno da su dodjele diploma počele prije 4 mjeseca, moj sin je istu ovu diplomu dobio od tada fenomenalnog i ljubaznog osoblja Dnevne Dječije Bolnice prije godinu i dva mjeseca tacnije prije 14 mjeseci…neznam zasto nečije ideje i zasluge pripisuju novonastalim čelnicima ,pa valjda je još neko zaslužan za rad u Kliničkim centrima ,Institutima, Domovima zdravlja osim direktora i poddirektora…Navikli da se kite tuđim perijem…al’ neka vam je srećna stara/nova ideja …

Leave a Reply