Medicinska sestra i pravosnažno osuđena na tri mjeseca uslovno

Medicinska sestra klinike za Ginekologiju i akušerstvo Kliničkog centra Crne Gora, koja je otpustila pogrešnu bebu pravosnažno je uslovno osuđena za nesavjesan rad.

Tako je Viši sud u Podgorici potvrdio presudu sudije podgoričkog Osnovnog suda Rada Ćetkovića, koji je odlučio da će sestra robijati tri mjeseca ukoliko u sljedećih godinu dana počini novo krivično djelo.

Obrazlažući presudu, on je rekao da je sud utvrdio da je djelo počinila iz svjesnog nehata, za razliku od tužilaštva koje joj je stavljalo na teret da je krivično djelo počinila sa umišljajem.

Sudija je dodao da nije bilo otežavajućih okolnosti na strani optužene, a da joj je kao olakšavajuće okolnosti prilikom izricanja kazne uzeo to što je porodična žena, da je 20 godina radila taj posao bez propusta, i to što se jedna od majki čije je dijete zamijenjeno, nije pridružila krivičnom gonjenju.

Druga majka nije zadovoljna presudom i tražiće od sestre i Kliničkog centra odštetu u parničnom postupku.

Medicinska sestra se optužnicom tereti da je kao odgovorno lice u Klinici za ginekologiju i akušerstvo nesavjesno postupila prilikom spremanja porodilje i njenog novorođenčeta, i da nije utvrdila podudaranje identifikacionih brojeva novorođenčadi.

Izvor: Vijesti

 

Procedure i Izazovi Samohranog…

Procedure i Izazovi Samohranog…

Comments

  1. Posto je inace u vjecnoj nam drzavi sve pod konac i po slovu zakona-raspalite po zeni koja je 20 godina besprekorno radila.
    A prvi neka kamen baci onaj koji je bez mane i greske.
    Sramota.

    • Stanuša Medjedovic-Djordjevic vi sigurno niste nikad pogrijesili…
      Svi koji zele to vidjeti znaju koliko nam medicinskog osoblja nedostaje sto nadoknadjuju oni koji rade-velikim obimom posla,duplim smjenama i sl..Najlakse je suditi,treba biti covjek.Jer jedini koji ne moze pogrijesiti je onaj sto ne radi.

    • Dara Vukadinovic Jesam naravno ali za sve postoji adekvatna kazna pa tako i za mene. Po vašem ova med.sestra ne bi trebala biti kažnjena a po meni je ona prošla maltene nekaznjeno

    • Stanuša Medjedovic-Djordjevic ne bih bila protiv da se kazni svako ko pogrijesi ali SVAKO i da za sve kriterijumi budu isti,ali mislim da svi dobro znamo da nije tako i cesto ovakve stvari treba da posluze da nam se paznja skrene sa neceg mnogo veceg i ozbiljnijeg.
      Ako dodje vrijeme da nam sistem funkcionise “ni po babu ni po stricevima” vjerujem da cemo krenuti naprijed a dotle ce sporadicno biti kaznjavani oni koji nemaju zaledjinu.

    • Dara Vukadinovic Gospodjo, pa zasto skrecete pažnju i pridavati ovoliku pažnju osobi koja je za ovakav prekrsaj dobila SAMO3mjeseca uslovno? Sta ste očekivali-kakva kazna bi za Vas bila mjerodavna?

    • I krave i koze su živa stvorenja ,ako niste znali… Ona je odmah ispravila svoju grešku i zato nije trebala uopšte biti nikako kažnjena,jer njena greška nije prouzrokovala nikakvu težu posledicu.

    • Mujezinović Ema hvala na objašnjenju da su i koze i krave živa stvorenja. Sad mi je lakše. Dakle, ako neko recimo u vrtiću moje dijete da nepoznatoj osobi, a ne meni, misliću: a ništa strašno, dijete=koza=krava, nije velika šteta, nikakav stres, nikakav problem, normalno je to sve.
      Inače, odoh da napravim neki prekršaj/krivično djelo pa ću kad me budu kažnjavali da se branim pričom: ma nisam ja kriva, kriv je sistem.
      E divno.

  2. Ko smatra da nije gresan nek prvi baci kamen. Alooo zena je odmah vidjela da je pogrijesila bilo je pitanje minuta da se greska ispravi. Zato sestro mesicinska samo naprijed covjek grijesi i greske se daju ispravit😉. Ovih besgresnih ima dosta😂

    • E svi mogu da pogrijese . Ona je odma odreagovala tako da je sve sigok sad. Sigurno ce sad paziti i sigurno toj sestri nije dobro i ne osjeca se lijepo sad. To isto nije mala stvar. Svima se moze desiti,eto 20 god rada bez greske. Eto majka nije vidjela da nije njeno djete ,malo i to cudno. A babica je odma reagovala ,tj. ta med. sestra. Nadam se da ce i dalje raditi posao dobro. Sad sigurno sa sirom otvorenih oci nego pre. Glavno da je beba ziva i zdrava i da sve bude kako treba. Bog prasta pa mozemo i mi.

  3. svako grijesi,posebno sto su sestre preopterecene i rade za mizernu platu..dje je majka bebe koja nije prepoznala svoje cedo ili vidjela broj na narukvici..svako se danas majkom zove 🙁

  4. Hvala bogu da ima ljudi koji ne kamenuju odmah. Ko je bezgrešan neka baci kamen! Naval’te narode. Sve bi na vješala i gledali kako se odrubljuju glave. Ništa se nije promijenilo u ljudskoj psihi. A ovamo se dive kamionima i avionima…

  5. Nema bezgresnih. Shvatiti gresku i ispraviti je veliko! Vjerujem da ta sestra i sad prezivljava dramu koja joj se tad desila. I roditelji kada pogledaju svoje dijete. Ne zaboravite, vise sestre znaju tajni vasih clanova porodica koji su bili u bolnicama nego vi sami. Ono SESTROOOOOO, koje odzvanja u nocnoj tisini praznih bolnickih hodnika cuje samo ona. Cak ni vi. Zato olaksajmo im da se greske ne ponavljaju ali da nastave dalje savjesno, sestrinski bas kako i umiju. Naravno da ima kao i u svakoj profesiji izuzetaka. Ovoj sestri zelim da bude hrabra i nastavi dalje cvrsto vjerujuci da je Bog bio uz nju tog momenta da shvati sta se desilo i reaguje na vrijeme.

  6. Žena nije povrijedila bebu ne daj Bože ni na jedan način,greška koja se desila se istog dana ispravila,i ja zaista ne vidim razlog da komentarisete tako ozlijeđeno ovaj slučaj.Radila cijeli život besprijekorno svoj posao,i zbog jedne greške odmah ispala “najcrnja”.Ajte molim vas! Ja da sam na njenom mjestu,bih tužila medije za prenošenje ovog slučaja u javnost koji je vrlo vjerovatno ugrozijo njenu poslovnu reputaciju.A tek psihički pritisak koji je morala podnijeti…strasno! Vidim vi većina toliko bezgrijesni i obrazovani ,pa se našli na nju bacati “drvlje i kamenje”. Sramota.

  7. Ja mislim da je jedino odjeljenje (pored neonatologije) koje besprekorno radi kod nas upravo boks, kad sma usla sokirana sam bila, kao mala fabrika. Njih 5 koje rade kao sat, jedna pere, jedna hrani, jedna presvlaci, jedna vaga, non stop gledajuci u nove clanive nasih porodica. Za menr predirljiva scena. Desila se greska, koja je odmah ispravljena i zena je kaznjena.

  8. Slusaj njih ROBIJACE 3 MJESECA AKO NAPRAVI NOVO KRIVIČNO DJELO, jesam li ja blesava ili se za ubice daje 3 mjeseca? Da je srece da je odmah i ona i sva ta “postava” LETJELA sa posla! Ovako se sve slomilo na neduznog da bi se zastitio vrh! Porodicama koje trpe nepravdu zelim puno strpljenja!

  9. Zar ovu sestru nisu kamenovali, bičevali…smrtna presuda i to…nista. Strasno! Ja sam mislila narod se digao zbog ovoga!!
    Aooooo mičite se više…
    Razumije se da nije svejedno, ali precera se s ovim!

Leave a Reply