U prvoj sedmici juna četiri radionice za djecu različitih uzrasta

Razvojni centar u toku naredne sedmice organizuje razvojnu radionicu za roditelje i djecu jaslenog uzrasta, tokom koje će razgovarati sa defektološkinjom. Djeca ranog školskog uzrasta i stariji drugari učiće kako da timskim radom ispolje svoju kreativnost ali i saznati brojne zanimljivosti o biljkama. Stariji osnovnoškolci će kroz interaktivne aktivnosti razvijati koncentraciju i pažnju.

Besplatne radionice se održavaju u prostoru Igračkoteke i razvojnog centra, u ulici Bracana Bracanovića 74/a u Podgorici. Zbog ograničenog broja mjesta, obavezno je prijavljivanje na e-mail [email protected], broj telefona 020 22 10 00 ili u inbox Facebook stranice Igračkoteka i Razvojni centar.

U ponedjeljak, 3. juna, sa početkom u 19 sati, biće održana razvojna radionica pod nazivom Razigravanje, koja je namijenjena djeci jaslenog uzrasta, od 1 do 3 godine.

Radionica je osmišljena da roditeljima pruži uvid u osnove socijalnog, emocionalnog, saznajnog, jezičkog i fizičkog razvoja djeteta. Učesnici će imati priliku da postave pitanja o nedoumica sa kojima se susreću kao roditelji, kao i da razmjene iskustva sa drugim učesnicima. Kroz praktične primjere, roditelji će moći da se dodatno upoznaju sa razvojem svog djeteta u stimulativnoj sredini, kao i upustva kako kod kuće mogu raditi sa djetetom, u cilju njegovog  što boljeg razvoja.

Na ovim radionicama posebna pažnja biće posvećena razvoju motoričke spretnosti djeteta i motoričkih vještina koje odgovaraju tom uzrastu. Mališani će, kroz igru, učiti o prostornim odnosima, shvatati suprotne pojmove i razvijati svoje saznajne potencijale.

Radionicu vodi defektološkinja Ivana Popović, a broj mjesta je ograničen na 5. Prisustvo roditelja je obavezno.

U srijedu, 5. juna od 19 sati organizujemo slikarsku radionicu pod nazivom Čaroban svijet morskih dubina, koju realizujemo u saradnji sa M.I art,  a vodiće je slikarka Ivana Milić.

Mališani će imati priliku da slobodno izraze svoju maštu i kreativnost, na zajedničkoj podlozi za slikanje, kako bi naučili dijeliti zajednički prostor za izražavanje, pomagati i motivisati jedni druge, poštovati rad i prostor drugara. Cilj radionice jeste razvijati umjetničku slobodu izražavanja djeteta, maštu i intuitivnu slobodu. Namijenjena je djeci uzrasta od 5 do 9 godina, a broj mjesta je ograničen na 15.

U četvrtak, 6. juna u 19 sati počinje još jedna edukativna radionica pod nazivom Biljke, koja je jedna od tema izdanja  Moja prva enciklopedija, a osmišljena je u saradnji sa Vijestima.

Djeca će se upoznati sa osnovnim dijelovima biljke i saznati sta biljku čini biljkom. Osim toga, imaće priliku da saznaju zbog čega su nam biljke važne i za šta ih koristimo. Na interaktivnoj radionici sami će prepoznavati neke biljke, ali i saznati neka nova imena zanimljivog biljnog carstva. Savladaće i prve korake pravljenja herbarske zbirke. Koji čaj treba da piju kada ih boli stomak? Zašto je šargarepa zdrava? Šta dobijamo od suncokreta? Na ova i mnoga druga pitanja mališani će dobti odgovore od profesorice i botaničarke Danke Petrović. Radionica je namijenjena djeci uzrasta od 6 do 8 godina, a broj mjesta je ograničen na 15.

Radionicu realizujemo u saradnji sa Ministarstvom prosvjete, u sklopu projekta Razvojna –edukativna učionica.

U petak, 7. juna  sa početkom u 19 sati uslijediće  edukativna radionica pod nazivom Hajde da pričamo, a realizujemo je u saradnji sa Brainobrain Montenegro.

Brainobrain je program za djecu koji omogućava pravilan razvoj mozga, intelektualnih sposobnosti i životnih vještina. Osim toga brže i efikasnije uče, razvijaju koncentraciju, fokusiranost, vještine vizualizacije i kreativniji su. Djeca će na radionici kroz interaktivne igre i aktivnosti imati priliku da se upoznaju sa različitim tipovima ličnosti ali i da saznaju koji su oni tip. Fokus će biti i na tome da smo svi jedinstvene ličnosti pri čemu su i načini komuniciranja drugačiji pa na različite načine vidimo iste stvari, što je u redu, ali je važno znati kako to dalje da iskomuniciramo. Cilj radionice je da djeca pospješe komunikacione vještine i emocionalnu inteligenciju kroz NLP aktivnosti, koju sprovode licencirane edukatorke Brainobrain programa za mentalnu aritmetiku i NLP Kristina Žugić i Jasna Dautović. Radionica je namjenjena djeci od 7 do 9 godina, a broj mjesta je ograničen na 15.

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Leave a Reply