Očuh osumnjičen da je seksualno zlostavljao djevojčice

Policija je uhapsila vanbračnog partnera majke pet djevojčica zbog sumnje da ih je seksualno zlostavljao, nakon čega ih je Centar za socijalni rad smjestio u Dječiji dom Mladost u Bijeloj.

To je epilog slučaja tri djevojčice (stare osam, 11 i 13 godina) iz Resursnog centra za sluh i govor u Kotoru za koje su pojedini mediji još u februaru objavili da su bile žrtve seksualnog nasilja tokom školskog izleta na Ivanovim Koritima, mjesec ranije, piše Pobjeda.

Ispostavilo se, prema nalazima dosadašnje istrage, da je, prema navodima krivične prijave, očuh seksualno zlostavljao jednu od djevojčica. Istražitelji nijesu željeli detaljno da komentarišu ovaj slučaj zbog zaštite interesa i integriteta djevojčica, pa ni to da li istražuju je li očuh možda seksualno zlostavljao još neku od sestara. Ni u ostalim institucijama nijesu htjeli da govore o ovom slučaju.

Pobjedi je jedino potvrđeno da je pet sestara, nakon hapšenja vanbračnog partnera njihove majke i rješenja kojim je utvrđeno da ona nije sposobna da se stara o njima, smješteno u Domu u Bijeloj.

Prema saznanjima ovog lista, policija je 23. maja uhapsila očuha djevojčica, crnogorskog državljanina, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo obljuba sa djetetom na štetu dvanaestogodišnje djevojčice.

Kako je rečeno, postupajući po prijavi Centra za socijalni rad, policija je „preduzela neophodne mjere i radnje u cilju utvrđivanja okolnosti navedenih u prijavi“. Kriminalističkom obradom, kako su kazali, došli su do sumnje da je partner majke djevojčica, zloupotrebljavajući povjerenja djeteta, počinio ovo krivično djelo.

Direktor Resursnog centra za sluh i govor „Dr Peruta Ivanović” u Kotoru Neđeljko Moškov kazao je u februaru za Pobjedu da se nada da će nadležni organi utvrditi činjenično stanje, ističući da su se, sa iste adrese, suočili sa potpuno istovjetnom optužbom, ali da se na kraju, na osnovu ljekarskih i ostalih izvještaja, ispostavilo da nije utemeljena.

“Izuzetno vodimo računa o našim učenicima za sve vrijeme dok borave u Centru i žao mi je, da ne kažem da sam zgrožen, što se naša ustanova našla makar i posredno u ovoj temi. Riječ je o neistinama. Mi tu porodicu pratimo zadnjih šest mjeseci. Ovo nije prvi napad na našu ustanovu. To se već dešavalo. Upoznat je Centar za socijalni rad, policija. Koliko mi imamo informacija iz iskaza djevojčica, one žele da idu u Njemačku. Naše mišljenje je da žele da ostvare azil tako što će predstaviti sebe kao žrtvu”,  kazao je u februaru Moškov za Pobjedu.

Djevojčice nakon toga nijesu boravile u Resursnom centru, već su ih u školu dovodili majka i njen vanbračni partner. Moškov je tada rekao i da je ta porodica u fokusu njihovog interesovanja oko pola godine.

Izvor: CDM

SOS linija baner

SOS linija baner

Comments

Leave a Reply