Početkom juna otvaranje Igračkoteke i Razvojnog centra u Nikšiću

Udruženje Roditelji će u subotu, 8. juna, u Osnovnoj školi “Luka Simonović” u Nikšiću organizovati humanitarnu Žurkoteku povodom početka rada Igračkoteke i razvojnog centra u tom gradu.

Tokom humanitarne Žurkoteke biće organizovano prikupljanje igračaka, opreme i novčanih sredstava za početak rada centra kao i trosatni zabavno-edukativni program u kojem će se sa djecom i roditeljima družiti dječiji animatori Žarko Žabac, Šanta Panta i Animatori PG, kao i članovi udruženja Roditelji i učenici škole “Luka Simonović”.

Za ulazak na Žurkoteku potrebno je donijeti igračku (interaktivnu od drveta ili kvalitetne plastike) ili knjigu za djecu. Igračke i knjige ne moraju biti nove, ali je neophodno da budu dobro očuvane kako bi se mogle uvrstiti u fond biblioteke igračaka.

Prostorije u kojima će biti smješteni Igračkoteka i Razvojni centar u vlasništvu su OŠ “Luka Simonović”, koja ih je ustupila Udruženju na petogodišnje korišćenje. Prostor ima dvije prostorije, od kojih će jedna biti učinica, a druga će se koristiti za biblioteku igračaka i knjiga. Učionicama su bile neophodne sanacija i adaptacija, koje su urađene zahvaljujuči podršci brojnih donatora, među kojima su Erste banka, Alter Modus, Societe Generale banka, Ramel, Joković prestige, Haus majstor, Balbo Radulović, Mazor, Ening, Mesna industrija Goranovic, Gazdinstvo Buturović, NTC, Lux Nikšić, VH Montenegro, Jadroagent Bar, Vodovod Nikšić, Osmanagić Co, Gradnja Inženjering,  Akropolis, Raduč doo, Popović Žitopromet, Gradnja Inžinjering, Mondo…

Igračkoteka (biblioteka igračaka) i Razvojni centar biće mjesto gdje će roditelji i staratelji moći besplatno da iznajme neku od didaktičkih igračaka za svoje dijete i vrate je nakon određenog perioda, slično iznajmljivanju knjiga u biblioteci. Pored klasičnog iznajmljivanja igračaka, djeca će, zajedno sa svojim roditeljima/starateljima, moći da učestvuju u besplatnim tematskim radionicama i predavanjima. Korisnici ovih servisa će moći da budu sva djeca i Roditelji iz Nikšića, dok će za socijalno ugrožene porodice postojati posebni programi podrške.

HiPP

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply