U Razvojnom centru tri nove radionice za djecu i jedna za roditelje

Naredne sedmice u Razvojnom centru roditelji će razgovarati o primarnim potrebama djeteta i zašto je važna sigurna povezanost u ranom uzrastu. Djeca ranog školskog uzrasta i stariji drugari, kroz igru i praktične primjere će se upoznati sa mjernim jedinicama, učiti tehnike brzog čitanja ali i istraživati vrste zemlje i oblike reljefa.

Besplatne radionice se održavaju u prostoru Igračkoteke i razvojnog centra, u ulici Bracana Bracanovića 74/a u Podgorici. Zbog ograničenog broja mjesta, obavezno je prijavljivanje na e-mail [email protected], broj telefona 020 22 10 00 ili u inbox Facebook stranice Igračkoteka i Razvojni centar.

U ponedeljak, 27. maja u 19 sati uslijediće nova edukativna radionica pod nazivom Mjerenja oko nas, a realizujemo je u saradnji sa Zavodom za metrologiju.

Edukativna radionica Zavoda za metrologiju osmišljena je sa ciljem da djeci na razumljiv način približi i pojasni pojam metrologije i uticaj mjerenja na svakodnevni život. Djeca će imati priliku da se upoznaju sa pojmovima osnovnih mjernih jedinica kroz praktične primjere, interaktivnu igru i asocijacije. U drugom dijelu radionice biće prostora da ispolje svoju kreativnost jedinstvenim crtežima ali i da se zabave samostalnim mjerenjem i utvrde svoju tačnu masu i visinu. Radionicu će voditi Tamara Bošković Begenišić iz Zavoda za metrologiju, a namijenjena je djeci uzrasta od 5 do 10 godina. Broj mjesta je ograničen na 15.

U srijedu, 29. maja u 18 sati biće održana radionica za roditelje Rani razvoj: povezanost Ii primarne potrebe, a vodiće je Darija Petović Bambur koja fascilatorka programa roditeljstva za cjeloživotno zdravlje.

Roditelji će imati priliku da saznaju više o tome koje su to primarne potrebe i šta je važno pružiti djetetu u ranom uzrastu, kako bismo napravili dobru osnovu za razvoj tokom cijelog života. Saznaće šta je i zašto je važna sigurna povezanost, I kada je i u kojoj mjeri u redu odvajanje. Cilj radionice je sticanje opšte slike i bolje razumijevanje djetetovog ponašanja i njegove slike svijeta, ali i bolje razumijevanje sebe i drugih ljudi i odnosa. Radionica je namijenjena roditeljima djece uzrasta do 6 godina i svima onima koji će to uskoro postati.

Radionicu realizujemo u saradnji sa Ministarstvom prosvjete, u sklopu projekta Razvojna –edukativna učionica.

U četvrtak, 30.maja u 19 sati počinje edukativna radionica za starije osnovnoškolce, a realizujemo je u saradnji sa  školom Brzog čitanja i mudrog učenja.

Program Škole brzog čitanja i mudrog učenja bazira se na usvajanju tehnike brzog čitanja, tehnike pamćenja, tehnike mudrog učenja kao i Vještine prezentovanja. Namijenjen djeci i odraslima koji žele da sa manje dosade, truda i utroška vremena postižu bolje rezultate u školi, na fakultetu ili poslu. Na radionici će biti testirana brzina čitanja i djeca će imati priliku da saznaju nekoliko praktičnih vježbi za usvajanje ovih korisnih vještina I tehnika. Radionicu vodi sertifikovani instruktor brzog čitanja i mudrog učenja Maja Fetić. Namijenjena je djeci uzrasta od 9 do 14 godina, a broj mjesta je ograničen na 15.

Radionicu realizujemo u saradnji sa Ministarstvom prosvjete, u sklopu projekta Razvojna –edukativna učionica.

U petak, 31. maja u 19 sati uslijediće edukativno-kreativna radionica pod nazivom Zemlja, koja je jedna od tema izdanja Moja prva enciklopedija, a osmišljena je u saradnji sa Vijestima.

Na ovoj edukativno-kreativnoj radionici djeca će se upoznati sa vrstama zemlje i oblicima reljefa. U edukativnom dijelu radionice, saznaće zanimljive podatke u vezi sa zemljištem i njegovim sastavom, podzemljem, planinama, šumama, livadama, pustinjama, pećinama i sl. Mališani će imati priliku da modeluju i isprobaju ekperiment. Radionicu vodi učiteljica Sanja Čolaković Šišević, a namijenjena je djeci uzrasta od 6 do 10 godina. Broj mjesta je ograničen na 20.

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Leave a Reply