Sjutra u Grupi samohranih roditelja o vidovima nasilja u porodici

Otuđivanje djeteta od drugog roditelja svrstava se u psihičko nasilje, neplaćanje izdržavanja za dijete je ekonomsko nasilje. O vidovima nasilja u porodici samohrani roditelji će imati priliku da razgovaraju na novom susretu Grupe za podršku jednoroditeljskim porodicama, koji će biti održan u četvrtak, 23. maja.

Koje su to mjere koje treba preduzeti kada do nasillja dođe? Koje su nadležnosti institucija? Kakve se kazne izriču počiniocima nasilja?

Pogledajte video u kojem Maja Živković, advokatica iz Tima za podršku i pomoć jednoroditeljskim porodicama udruženja Roditelji govori o nasilju u porodici.

Roditelji će sjutra imati priliku da tokom dva sata, koliko traje susret Grupe, podijele svoja iskustva, dobiju podršku ali i sami budu podrška drugim roditeljima.

Tim za podršku i pomoć jednoroditeljskim porodicama poziva sve roditelje da dođu u četvrtak u 18 sati u prostorije udruženja Roditelji (Vuka Karadžića 2/3) gdje će, osim vršnjačke podrške, moći da dobiju i besplatan pravni savjet od advokata kao i psihološku podršku.

Roditelji koji nijesu iz Podgorice pravni savjet toga dana mogu dobiti putem besplatne SOS Roditeljske linije pozivom na broj 080 888 888 u periodu od 17 do 20 sati.

Za sva ostala pitanja SOS Roditeljska linija je dostupna svakog radnog dana od 16 do 20 sati.

Udruženje Roditelji sprovodi projekat Psihološka i pravna podrška samohranim roditeljima i jačanje grupe za samopomoć, čiji je cilj zaštita prava djece kroz podizanje svijesti građana o medijaciji kao najboljem modelu za rješavanje brakorazvodnih sporova, koji finansira Ministarstvo pravde.

Odgovore na brojna pitanja koja se tiču razvoda roditelji mogu pronaći u Vodič Procedure u razvodu i izazovi samohranog roditeljstva (5128 downloads), koji je udruženje Roditelji objavilo prošle godine.

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply