U Razvojnom centru nova radionica – Uhvati ritam

Naredne sedmice u Razvojnom centru udruženja Roditelji u Podgorici mališani će prisustvovati edukativnim i kreativnim aktivnostima. Djeca predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta će razvijati vještine kroz igru i muziku. Dan kasnije, sa starijim drugarima učiće o brojnim zanimljivostima na temu Godišnja doba.

Besplatne radionice se održavaju u prostoru Igračkoteke i razvojnog centra, u ulici Bracana Bracanovića 74/a u Podgorici. Zbog ograničenog broja mjesta, obavezno je prijavljivanje na e-mail [email protected], broj telefona 020 22 10 00 ili u inbox Facebook stranice Igračkoteka i Razvojni centar.

U četvrtak, 23. maja u 19 sati uslijediće još jedna  edukativna  radionica pod nazivom Godišnja doba, koja je jedna od tema izdanja Moja prva enciklopedija, a osmišljena je u saradnji sa Vijestima.

Tokom radionice drugari će se upoznati sa svim specifičnostima godišnjih doba, šta je to šta je karakteristično za njih ali i koje nam to promjene donosi. Kako se to godišnja doba međusobno razlikuju u različitim djelovima Zemlje? Zašto je u nekim krajevima svijeta stalno toplo vrijeme ili hladno? Na ova i mnoga druga pitanja mališani će saznati od Gordane Vuksanović. Radionica je namijenjena djeci uzrasta od 5 do 10 godina, a broj mjesta je ograničen na 15.

U petak, 24. maja u 18 sati biće održana nova muzička radionica pod nazivom Uhvati Ritam,za djecu predškolskog i ranog školskog uzrasta.

Na radionici mališani će imati priliku da se upoznaju sa osnovama muzike ali i da otkriju kako da sami stvore muziku bez instrumenata, upotrebom tijela i glasa a zatim koristeći i instrumente. Kroz igru razvijaće njihove muzičke potencijale, spretnost, pažnju i koncentraciju.  Uz muziku, igru i  interaktivne aktivnosti mališani će razvijati svoj timski duh, samopouzdanje ali I dobro se zabaviti sa svojim vršnjacima. Radionicu vodi gitarista i pjevač Marko Šćepanović, a namijenjena je djeci  uzrasta od 4 do 8 godina. Broj mjesta je ograničen na 15.

Radionicu realizujemo u saradnji sa Ministarstvom prosvjete, u sklopu projekta Razvojna –edukativna učionica.

SOS linija baner

SOS linija baner

Leave a Reply