Produženo radno vrijeme u područnim jedinicama i filijalama MUP-a

Radno vrijeme Područne jedinice Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) za građanska stanja i lične isprave u Podgorici od ponedjeljka je produženo, a od 20. maja biće i u područnim jedinicama i filijalama u primorskim gradovima.

Kako je saopšteno iz MUP-a, radno vrijeme će biti produženo u cilju što efikasnijeg i kvalitetnijeg pružanja usluga građanima.

„Tako će od ponedjeljka, 13. maja, Područna jedinica za građanska stanja i lične isprave Podgorica raditi od sedam do 19 sati, a usluge građanima pružaće od osam do 18 sati svakog radnog dana“, kaže se u saopštenju.

Navodi se da će se na taj način dodatno unaprjediti usluge, smanjiti gužve i čekanje u toj najfrekventnijoj područnoj jedinici, koja dnevno primi i do dvije hiljade zahtjeva po različitim osnovama.

„Od 20. maja do 20. jula, biće uvedeno desetočasovno radno vrijeme u područnim jedinicama i filijalama na primorju, gdje će službenici MUP-a raditi od sedam do 17 sati, a usluge građanima, turistima i privrednicima pružati u periodu od osam do 16 sati“, kazali su iz MUP-a.

Kako su naveli, uvođenjem dužeg rada sa građanima i kontinuiranim unaprjeđenjem kvaliteta usluga, Ministarstvo je orjentisano na dostizanje i dosljednu primjenu standarda Evropske unije u oblasti javne uprave, u čijem su fokusu građani i njihove potrebe.

Izvor: MINA

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply